Gökçek, yeşil katili olarak tarihe geçecek

Gökçek, yeşil katili olarak tarihe geçecek

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Başkentin yeşil alanlarının AKP eliyle infaz edildiğini belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek yeşil katili olarak tarihe geçecek” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Şap Enstitüsü´ndeki yetişkin orman alanının yapılaşmaya açılması kararına sert tepki gösterdi. Başkan Çetinkaya, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, yeşil katili olarak tarihe geçecek” dedi.

Ankara´da yıllardır Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde Melih Gökçek tarafından yeşil alan infazı yapıldığına dikkat çeken MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada tüm olumsuz raporlara rağmen son imar değişikliğinin bir başkanlık yazısı ile apar topar AKP´li üyelerin oylarıyla kabul edilmesini kınadı.

“GÖKÇEK EMİR ERLİĞİ YAPTI”

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, konuya ilişkin olarak daha sonra şunları söyledi:

“Tüm bu olumsuz görüşlere rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın imar değişikliğinde ısrar etmesi ve bunun da AKP oylarıyla geçirilmesi çevreci bir bakanlığın çevreye ne kadar duyarsız olduğunun göstergesidir.

Ne yazık ki, imar planı değişikliği ısrarı karşısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da yönettiği Ankara´yı düşünmemiş, sadece partisinin emir eri olduğunu göstermiştir.

Şap Enstitüsü gibi Başkentin tarihi bir bölgede 120 bin metrekarelik alanda 10 kat yoğunluk artışına gidilmesi ancak rant yağmacılarının işi olabilir. Şimdi AKP´lilerin çoğunluk şımarıklığıyla katledilen bu ormanlık araziye 30 bin metrekare yerine 300 bin metrekare inşaat yapılabilecektir. .

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Belediye İmar Müdürlüğü´nün yaptığı incelemeler sonucunda ortaya koyduğu çekincelere bile aldırmadan Ankara´nın yeşil alanlarını katletmekten çekinmemiştir.

İmar planına esas jeolojik etüt raporu olmayan, malikinin görüşü alınmayan, yola cephesi olmayan bir parsel üretilmesi mümkün olmayan ve inşaat alanı artışının hangi resmi kurum için kullanılacağının belirsizlik taşıdığı bu plan değişikliğini MHP Ankara İl Başkanlığı olarak yakından takip edeceğiz.”



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı