Gökçek`in Rakibi Cengiz Topel Mi ?

Gökçek`in  Rakibi Cengiz Topel Mi ?

CHP`nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Gökçek`le davalık olup, kazanan işadamı Cengiz Topel`in CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterileceği kulisi siyasi arenayı bayram sonrası hareketlendirdi.

 Yerel`de Ankara siyasi kulislerini yakından takip eden Beril Çuhadaroğlu`nun sorularını yanıtlayan Topel, CHP`nin Ankara`da kazanma konusun da iddialı olduğunu kaydetti.  

 2014 mart seçimlerini için Ankara`da  Siyasi partiler İlçe belediye başkan adaylarını açıklarken Büyükşehir için siyasi partilerden henüz ses yok. Bayram sonrası Ankara için büyük bir iddia ile ortaya Cumhuriyet Halk Partisin`den  Ankaragücün de büyük mücadele veren Cengiz Topel Yıldırım`ın Melih Gökçek`e karşı konuşulması siyasi  kulislere bomba gibi düştü.

"GÖKÇEK`İ YENEN ADAM"

Üç büyük şehirde olası adaylar hala netlik kazanmazken, CHP`nin Ankara`da Melih Gökçek`in karşısına sürpriz bir ismi çıkaracağı kulisleri arenada isim arayışını sürdürüyor. CHP`nin Melih Gökçek karşında zafer kazanacak bir isim ile çıkma isteği Ankaragücü`n de Melih Gökçek ile yaşadığı kavgalar  sonrası mahkemeleri kazanarak " Melih Gökçek`i Yenen Adam"  olarak bilinen Cengiz Topel  

Ankaragücü`nün kulüp başkanlığını yapmış, Melih Gökçek`le ciddi bir kavga yaşamış, iki isim davalık olmuştu. Yargı sürecine taşınan davayı Cengiz Topel kazanmış, bu durum gerek spor, gerekse siyaset kulislerinde "Gökçek`i yenen adam" yorumlarına neden olmuştu.

"LAYIKIYLA YAPARIZ"

Bu iddiaların gündeme gelmesi üzerine  Gazeteci  Beril Çuhadaroğlu`nun sorularını yanıtlayan Topel, "Henüz böyle bir şey yok. Ancak bir teveccüh gösterilir ve bir görev verilirse layıkıyla yaparız. Öyle bir durum olması halinde, Ankara`da Büyükşehir Belediye Başkanlığı`nı CHP kazanmış demektir" dedi. SANAYİCİ, İŞADAMI

1964 doğumlu Cengiz Topel Yıldırım, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Sanayici, işadamı olan Topel, Ankaragücü Kulübü Başkanlığı yaptı. Ancak Melih Gökçek`le girdiği dava süreci dolayısıyla bu görevden ayrıldı. 2.5 yıl süren yargı sürecinin ardından Topel`in açtığı davaları kazanmasıyla Gökçek, kulüp yönetimini Topel`e bırakmak zorunda kaldı. Topel bir süre daha başkanlığı yürüttü.

Haber: Beril Çuhadaroğlu 


Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

11.05.2024

  • İMSAK 03:49
  • GÜNEŞ 05:30
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:34
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 16.4 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı