?Gökçek?in mega projeler fiyasko!?

?Gökçek?in mega projeler fiyasko!?

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Başkan Melih Gökçek?in göstermelik tesisleri, Başbakanın da katılımıyla büyük bir şovla açmasına tepki göstererek, Başkentlilere vaat edilen 12 mega projenin akıbetini sordu.

 MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in göstermelik tesisleri, Başbakanın da katılımıyla büyük bir şovla açmasına tepki göstererek, daha önce vaat ettiği 12 mega projenin akıbetini sordu. Çetinkaya; Disneyland, yeni Hayvanat Bahçesi, Ankara Fuar Alanı, yeni Stat, Letro, Tramvay Hattı, Tekno Otopark, Söğütözü Kongre Merkezi, Beynam Dinlenme Evi, Ankara Kent Müzesi, İmrahor Vadisi ve Eymir Gölü Rekreasyon Alanı, Çamkoru Gençlik Tesisleri ve Yenimahalle Parkı sözünün fiyasko olduğunu bildirdi.

MHP İl Başkanı Çetinkaya, Ankara’nın büyük bir hayal kırıklığı içinde olduğuna dikkat çekti. Açılışı şova dönüştürülen sözde tesisler arasında bina ışıklandırması ve bina cephe yenilemelerinin de bulunduğunu bildiren Çetinkaya “Sayın Melih Gökçek tarafından üretilen koca bir yalan Ankaralı hemşerilerimize bir anda yutturulmuş, Ankaralı hemşehrilerimiz yine uyutulmuştur” dedi.

Ankara’yı yöneten zihniyetin acziyetinin takipçisi olduklarını ve sürekli uyardıklarını ifade eden MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya, şunları söyledi:

“Başta Demir Kafes, Gök Kuşağı, Mevlana Kapı, A.O.Ç. ve Ankara Metrosu olmak üzere Ankaralı hemşehrilerimizde hayal kırıklığına yol açan projelerin akıbetini ve bu projeler dolayısı ile Ankara Büyükşehir Belediyesine verilen kamu zararını hemen her katıldığımız programda ve basın huzurunda dile getirdik.

Büyük Hayal Kırıklığı

Ankara bu defa çok daha büyük hayal kırıklığı ile karşı karşıyadır. Günlerdir Ankara’mızın bütün bilbordlarında ve muhtelif yerlerinde tanıtımı yapıldığı üzere 14 Ocak Salı günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara’da 214 tesisin toplu açılış yapılmıştır.

İçerisinde 100 taksi durağı, 33 meydan saati, 11 dış cephe yenilemesi, kaldırım, 5 yaya üst geçidi ve 10 köprülü kavşak ve alt geçit olan ve adına maalesef tesis denilen 214 açılış Ankaralı hemşerilerimize şenlik ve bayram havasında sunulmuştur.

Açılışı yapılan tesisler içerisinde Ankara’ya prestij katacak, Ankara’mızı bir Avrupa başkenti konumuna taşıyacak, farklı kılacak hiçbir proje bulunmamaktadır. Ankara’yı farklı kılmak adına verilen tüm sözler ve vaatler saklanmak ve unutturulmak suretiyle, tamamen hayal kırıklığı yaratan ve Ankara’nın içine sokulduğu acziyeti su yüze çıkaran çalışmaların açılışının hemşehrilerimize bayram ve şenlik havasında sunularak, onların bir kez daha kandırılmaya ve uyutulmaya çalışılmasına izin vermeyeceğiz. İnşallah bu acziyetin hesabı aziz milletimiz tarafından 30 Martta sorulacaktır.

Görülmektedir ki; Sayın Melih Gökçek tarafından üretilen koca bir yalan Ankaralı hemşerilerimize bir anda yutturulmuş, Ankaralı hemşehrilerimiz yine uyutulmuştur.”

Gökçek’e 2009 Seçim Vaatlerini Hatırlattı

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, 2009 yılı yerel seçimler öncesi Başkan Melih Gökçek’in “Sen Ankara’sın büyük düşün” sloganı ile yapacakları başlığı altında yayınladığı kitapçıkta söz verdiği 12 mega projenin ne aşamada olduğunu sorarak daha sonra şunları söyledi:

Eskişehir yolu üzerinde 3.344.00 yüzölçümlü arsa üzerine kuruluşu planlanan, yılda 7 milyon turistin ziyaret edebileceği, 30.000 kişinin istihdam edebileceği, Ankara’nın otellerinin doluluk oranlarının % 100’lere çıkaracağı ifade edilen “Disneyland” projesi nerededir?

 2.700.000 metrekarelik alana yapılması planlanan, 10.000 kişiye istihdam sağlayacağı ifade edilen “Yeni Hayvanat Bahçesi” projesinin akıbeti nedir?

 1.700,000 metrekarelik Çubuk-Akyurt-Çankırı Devlet Yolu üzerinde yapılması düşünülen Ankara ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağı vaat edilen “Ankara Fuar Alanı” projesi nerededir?

Ankara’mızda Avrupa ve uluslararası futbol organizasyonlarının yapılmasına katkı sağlayacağı ve Ankara’mıza Avrupa başkenti havası vereceği için yapılacağı sözü verilen “Stad” projesi nerededir?

 3 dönemdir bitirilme sözü verilen, en son olarak 2010 yılında açılacağı belirtilen fakat yine hayal kırıklığı içerisinde Ulaştırma Bakanlığına devredilen “Sincan Metrosu, Keçiören Metrosu, Söğütözü-Kızılay Metrosu, Çayyolu Metrosu” ve bunlara ilaveten yapılacağı söylenen “Çankaya - Altındağ - Mamak Tramvay Hattı” projesine ne olmuştur?

 Ankara trafiğindeki park problemini ortadan kaldıracağı, son teknoloji ile donatılacağı söylenen fakat halen yapılamayan “Tekno Otopark” projesi nerededir?

 Türkiye’nin en modern ve ulaşımı en kolay kongre merkezi unvanına sahip olacağı söylenerek yapılma sözü verilen “Söğütözü Kongre Merkezi” projesi artık hayal olarak mı kalmıştır?

 9.300.000 m2 alan içerisinde Ankaralı hemşehrilerimizin hizmetine ve ihtiyacına sunulacağı söylenen “Beynam Dinlenme Evleri” projesi nerededir?

 Ankara’mızın tarihsel mirasına sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla yapılacağı söylenen “Ankara Kent Müzesi” nerededir?

 Eymir Bayındır gölleri arasında uzanan, İmrahor ve Mühye köylerini içine alan, Çankaya, Mamak ile Gölbaşı ilçelerini kapsayacak şekilde yapılacağı söylenen dev rekreasyon projesi alanı olarak takdim edilen “İmrahor Vadisi ve Eymir Gölü Rekreasyon Alanı” projesi nerededir?

 Gençlerin sosyalleşmesi, motivasyonunu sağlamaya yönelik tesislerin yer alacağı söylenen “Çamkoru Gençlik Tesisleri” projesi nerededir?

 Yenimahalle’de bulunan vatandaşlarımızın hizmetine sunulması düşünülen “Yenimahalle Parkı” projesi nerededir?”

             

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı