Gökçek´ten ‘görevden alınma´ tepkisi: 1 numaralı hedef Erdoğan, 2 numara benim

Gökçek´ten ‘görevden alınma´ tepkisi: 1 numaralı hedef Erdoğan, 2 numara benim

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, görevden alınacağı söylentileriyle ilgili, “FETÖ´cülerin en rahatsız olduğu 1 numaralı isim Recep Tayyip Erdoğan ise 2 numara benim. Benim iğne ucu kadar tereddütüm yok. Sadece dedikodu çıkarıldığı zaman be

Başbakan Binali Yıldırım ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in dünkü görüşmesi Başkent kulislerinde hareketlilik yarattı. Önceki gün bazı internetsitelerinde yer alan Gökçek´in görevden alınacağı söylentilerinin gölgesinde yapılan görüşmede bu konunun gündeme gelip gelmediği merak edilirken, görüşmesinin ayrıntılarına Ankara Hürriyet ulaştı. Gökçek, Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

EN UFAK KONUŞMA OLMADI

“Sayın Başbakanımızla konuyla ilgili en ufak bir konuşmamız olmadı. FETÖ´cülerin en rahatsız olduğu 1 numaralı isim Recep Tayyip Erdoğan ise 2 numara benim. Bu yüzden benim hakkımda laf çıkartmak onlar için inanılmaz bir keyif ve zevk. Görevden alınacağı söylenenen FETÖ´ye yakınlığı ayyuka çıkmış belediye başkanları var, onlar da sıkıntı içinde. Onların taraftarları da bunu köpürtüyor. ‘FETÖ´nün darbesini Ankara´da önleyen adam görevden alınırsa kim alınmaz´ diye düşünüyorlar. Böyle bir kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. Benim iğne ucu kadar tereddütüm yok. Sadece dedikodu çıkarıldığı zaman benim metodum belli Twitter´dan gereğini yapıyorum. Ayrıca bu dedikoduları çıkartan kişiler için de hukuki işlemlere başlıyorum.”

ANKARA MESELELERİNİ KONUŞTUK

Başbakan Binali Yıldırım´ın yanına Ankara meselelerini konuşmak için gittiğini belirten Gökçek yarım saatsüren görüşmenin detaylarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Bir flash disk yaptırdık Amerika´daki yazar, televizyoncu ve senatörlere dağıtılmak üzere, kendisine onun bilgisini verdim. İçinde yabancı basın mensuplarıyla gerçekleştirdiğimiz basın toplantısındaki bilgiler var. 15 Temmuz Müzesi ile ilgili de görüştük. Atatürk Orman Çiftliği Meydanı´na düşünüyorduk. Başbakan, Külliye´nin çevresinde bir yere yapmamızın uygun olacağını paylaştı, onun yerini kararlaştırdık. Gençlik ve Spor Bakanımızın açıkladığı gibi stadı bakanlık yapacak, biz belediye olarak hipodromu açık spor alanı olarak inşa edeceğiz. Yeni açılacak bulvarın bilgisini de kendisiyle paylaştım. Askeri alanlardan tahsis edilecek yerler tam belli olmadı, yeşil alan olarak verilmesi konusunu görüştük ancak henüz belli olmadı.”



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli