Gökçek’ten Su Deneyi

Gökçek’ten Su Deneyi

Ankara’nın şebeke suyuna atık suların karıştığı iddialarını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptığı basın açıklamasında su içerek cevaplandırdı. Gökçek canlı yayında gerçekleştirdiği deneyle de yapılan eleştirilerin ideolojik ve kendisini yıprat

Ankara`nın suyunun bilimsel raporlara göre `temiz` olduğunu açıklayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek, suyla ilgili açıklama yapan odaları `İdeolojik davranmak` ve `laf ebeliği yapmakla suçladı. Gökçek basın toplantısında ASKİ`nin kapalı ambalajdaki şebeke suyunu da içti.

Bir Yandan  Twitter Hesabına Gelen Sorulara Yanıt Verdi

Deney esnasında gelen bir twitte kapalı ambalajlı su içtiği eleştirisine, içinde şebeke suyu bulunduğunu belirten Gökçek üzerinde ASKİ yazan kapalı bir suyu kameralara gösterdi.

 ‘Aylin Nazlıaka’yı mahkemeye vereceğim’

Gökçek basın açıklamasında: ‘120 ile 130 sülfatla herhangi bir kişinin ishal olma şansı yok. Bunu söyleyen bilim adamı değil, bunu söyleyen kişi doğrudan doğruya ideolojik tavırlı kişidir. Diyerek şebeke suyu içerdiği iddia edilen suyu içti. Ankara’da gerek CHP milletvekilleri gerek kimya mühendisleri olsun gerek çevre mühendisleri odası gerek tabipler odası Ankara olsun bunlar sadece ve sadece insanları yanıltıyor  aldatıyorlar’ dedi.

Gökçek, CHP’li bazı milletvekilleri ve bazı ideolojik görüşler doğrultusunda hareket eden odaların, bilimden uzak, bilgisiz ve hiçbir dayanağı bulunmadan Ankaralıları yanıltmaya kalktığını anlatarak, “Belgesiz ve raporsuz bir şekilde açıklama yapan bu ideolojik görüşleri doğrultusunda hareket eden kişilerin başını çeken CHP milletvekili Aylin Nazlıaka’yı mahkemeye vereceğim” dedi. 

‘Özellikle her yıl Ağustos ayı geldiğinde Ankara’da bir moda vardır. Odalar ve bazı CHP’li milletvekilleri başlarlar, ‘Ankara’da ishal vakaları arttı’ diye. Her seferinde de deriz ki, ‘hastalığın yayıldığına dair bir rapor bulun?’. Yedi senedir hiçbir rapor yok’ sözleriyle başlayan Başkan Melih Gökçek, ‘Rapor bulamazlar. Ama ishal olmakta da sadece kendileri sıraya girerler. Odalardaki birçok mensuplar kendilerinin ishal olduklarını söylerler. Aylin (Nazlıaka) hanım söyler ama bunun karşılığında bir sudan dolayı hasta olduğuna dair doktor raporu çıkmaz ortaya. 5 milyon Ankaralının içerisinde nedense hep kendileri olurlar’ diye konuştu.

 

 Suyun Analizi İçin Tek Adres ASKİ

Melih Gökçek,“Su konusunda ancak akredite olan kuruluşlar görüş verebilir. Ankara’da da akredite olmuş olan kuruluş ASKİ laboratuarlarıdır” dedi.

 

Canlı yayında gerçekleştirdiği deneyle ayrıntılı olarak şebeke suyu ile saf suyu kıyaslayan Gökçek, Ankara’nın suyunun temiz olduğu sadece sülfat oranının fazla olduğunu ancak onun da sağlığa zarar verecek boyutta olmadığını iddia etti. Musluklardan akan suyun sarı olmasının nedenini sülfata bağlayan Gökçek, sülfatın  depolarda, eski su ve tesisat borularında minerallerden oluşan, bir nevi pas gibi gözüken ve çepere yapışan atık maddeleri söktüğü için ilk etapta çeşmelerden sarı su aktığını kaydetti.

 

 Kızılırmak Suyu mu İçilecek?

 

Kızılırmak suyunun kullanılmaya devam edilip edilmeyeceği’ hakkındaki bir soruya Başkan Gökçek,’Barajlarda Kızılırmak suyu dışında 1,5 yıllık suyumuz var. Ama gelecek senenin nasıl geçeceğini bilemiyoruz.  Ocak ve mayıs sonuna kadar yağış mevsimi. Kar yağıp yamayacağını Allahtan başka kimse bilmiyor. Kuraklık ihtimaline yani tabiri caizse istikbale matuf Ankara’nın su ihtiyacını garanti altına almak için bu kuraklık geçinceye kadar kullanacağız. Bizim geçen yıl bu aylar da 2,5 senelik suyumuz vardı. Şimdi 1,5 senelik suyumuz var. Bu nedenle bu önlemi almamız lazım. Ankara’yı diğer şehirlerin durumuna düşürmemiz gerekir’ diye konuştu.  



Anahtar Kelimeler: Gökçek’ten Su Deneyi

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı