Gölbaşı 10. Uluslararası Göller, Andazit Taşı Ve Sevgi Çiçeği Şenliği Başladı

Gölbaşı 10. Uluslararası Göller, Andazit Taşı Ve Sevgi Çiçeği Şenliği Başladı

Bu yıl 10`uncusu düzenlenen Gölbaşı Uluslararası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği başladı.

 Gölbaşı Mevlana Parkı`nda 10. Gölbaşı Uluslararası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nin açılışına katılan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, “Yaşadığımız bugünler çok önemli. Bizi bir arada tutan, beraber yaşamamızı sağlayan bu günlerdir. Dün 19 Eylül Gaziler Günü`ydü. Bize bu günleri yaşatan, bizler için bedel ödeyenleri yad ederim. Şüphesiz bizi biz yapan değerleri korudular. Bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz, korumamız gereken değerler var. Bugünün sorunlarını çözerek yaşamalıyız, geçmişe bakmak, sahiplenmek çok önemli. Bu değerlerimizi yaşatan, çoğaltan Gölbaşı Belediyesi`ni önemsediğimizi de ifade etmek istiyorum” dedi.

MHP belediyecilik anlayışını Gölbaşı Belediyesi’nde görmek çok güzel" diyen Vural, "MHP olarak üretken bir belediyecilik anlayışıyla burada önemli çalışmalar yürütülüyor. 30 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’de ve Ankara’da daha çok insana hizmet edeceğiz. Tabii bu demokratik bir yarıştır, diğer partilere de başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise, "Yüce Allah’ın bizlere bir lütfü olan doğal güzelliklerimizi tanıtmak, nesilden nesle aktarageldiğimiz yöresel değerlerimizi anlatmak, tarihi ve kültürel varlıklarımızı yaşatmak amacıyla her yıl düzenlediğimiz ve 3 gün boyunca coşkuyla kutladığımız şenliğimizde sizleri misafir etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Bizi biz yapan, milli kimliğimize anlam katan kültürel değerlerimizin sonsuza dek yaşayabilmesi için bir arada olduğumuz zamanları çoğaltabilmek, Gölbaşı’nı ve Gölbaşı’na ait her şeyi yürekten sevebilmek, Gölbaşı’nın aydınlık geleceği için aynı düşleri görebilmek için Gölbaşı şenliğimizde bir araya geldik" dedi.

 

Başkan Odabaşı, düzenlenen şenliklerin marka kent olma yolunda ilerleyen Gölbaşı`nın güzelliklerinin tüm dünyaya anlatılması, Türkiye`nin parlayan yıldızı olabilmesi için bir fırsat niteliği taşıdığını belirtti. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Başkan Odabaşı ve vatandaşlar, seymenler ve mehter takımı eşliğinde şenlik alanına girdi.

 

Şenlikte Mogan bıçak, çömlek el sanatları, hat, kumlama resim, cama yazı ve şekil çıkarma, Ankara gümüş ve akit taşı, yumurta kabuğu işleme, cam üfleme, gümüş kazaziye, antika eserler, ebru ve tezhip çalışmaları, tespihler yer alıyor. Mogan Sanat Grubu aktivitelerinde de Güzin Arısoy, Asım Yücesoy, Yaşar Çallı, Teymur Aliagaoğlu, Aynur Ocak, Kayhan Aybatlı, Efkan Beyaz, Akdoğan Topaçlıoğlu, Sibel Peker, Nesrin Ercan ve Mehmet Halis Bozkurt 3 gün boyunca canlı performans sergileyecekler.

Haber. Orhan Aydan



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli