Gölbaşı eğitiminde yeni bir sayfa açıldı

Gölbaşı eğitiminde  yeni bir sayfa açıldı

İlçenin sosyal ve kültürel gelişimi için önemli adımlar atan Gölbaşı Belediyesi ?İlköğretim ve SBS Ders Çalışma Kampı? düzenleyerek bir ilke daha imza attı.

  

ANGARA - İlçenin sosyal ve kültürel gelişimi için önemli adımlar atan Gölbaşı Belediyesi “İlköğretim ve SBS Ders Çalışma Kampı” düzenleyerek bir ilke daha imza attı. Gölbaşı Belediyesi’nin İlköğretim ve SBS kampına bu güne kadar 800’ün üzerinde öğrenci kayıt yaptırdı. 

Gölbaşılı öğrencilerin Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik ve Spor Merkezi’nde hazırlanan modern ortamda, uzman branş öğretmenleri gözetiminde belirli bir program dahilinde okul derslerine çalışmalarına ve Seviye Belirleme Sınavına (SBS) hazırlanmalarına imkan sağlayacak olan kampa, ilköğretim 3-4-5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri kabul ediliyor. Kampta Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ile İngilizce ders çalışmalarına destek olunacak.

DERSLER 24 KASIM’DA BAŞLIYOR

Kampta tüm öğrencilere Seviye Tespit Sınavı uygulandı. Alınan sonuçlarda göre kursiyer öğrencilerin sınıfları belirlenecek ve 24 Kasım Cumartesi günü itibariyle derslere başlanacak.

ODABAŞI “ÖNEMLİ BİR İMKAN…”

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ders çalışma kampının, özellikle evde çalışma ortamı bulamayan ve çeşitli nedenlerle dershaneye gidemeyen öğrenciler için çok önemli bir imkan olduğunu belirtti. Başkanı Yakup Odabaşı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İlçemizde bir çok alanda olduğu gibi eğitim ve kültür alanında da önemli çalışmalar yapıyoruz. Eğitim kenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen Gölbaşı’mızda vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel gelişimleri, meslek edinebilmeleri, yeteneklerini geliştirebilmeleri ve zamanlarını faydalı uğraşlarla değerlendirebilmeleri için çeşitli kurs ve etkinlikler düzenledik. Bu hizmetlerimizden birisi olan İlköğretim ve SBS Ders Çalışma Kampı etkinliği ile de, öğrencilerimizin uzman öğretmenler nezaretinde, belli bir program dahilinde derslerine çalışabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Okulda ya da dershanede öğrendikleri dersleri tekrar ederek, anlayamadıkları hususları kampımızdaki öğretmenlerine sormalarını, çözemedikleri sorularda yardım almalarını, çok sayıda soru çözme imkanı bulmalarını ve bu sayede derslerdeki başarılarını artırmalarını istiyoruz. Kampımız sadece ders çalışma ortamı olarak hazırlandı.”

ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN YOĞUN İLGİ 

İlköğretim SBS Ders Çalışma Kampı’na öğrenci ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, bu imkanı kendilerine sağlayan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’na bol bol dua ederek teşekkürlerini ilettiler.

Öte yandan yoğun başvuru nedeniyle kamp kayıtlarının kapatıldığı ve kampa dahil olmak isteyen öğrencilerin kayıtlarının gelemeyen öğrencilerin yerine konulmak üzere ‘yedek kayıt’ olarak alındığı öğrenildi.

ÜCRETSİZ SERVİS İMKANI

Gölbaşı Belediyesi, ulaşım imkanı olmayan öğrenciler için de, ücretsiz servis araçları tahsis etti.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı