Gordion`da 5000 yıllık medeniyetin yeniden keşfi

Gordion`da 5000 yıllık medeniyetin yeniden keşfi

ABD merkezli Uluslararası Yönetim Geliştirme Derneği (International Management Development Association- IMDA)`nın Ankara’da gerçekleştirdiği 23`üncü Yıllık Dünya İş kongresi 30 ülkeden gelen bilim adamı, yönetici ve çeşitli ülkelerden gelen yaklaşık 7

 Midas’ın Son Yemeği Programında organizasyonda emeği geçenlere plaket takdim edildi. Takdim töreninde katılımcılara hitap eden en Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ilçenin 5 bin yıllık büyük bir medeniyetin başkenti olduğunu, programın bu büyük medeniyetin yeniden keşfine vesile olacağına inandığını söyledi.

GORDİON 750 ULUSLARARASI MİSAFİRİ AĞIRLADI

Ankara’nın Polatlı ilçesinde Yassıhöyük Köyü Gordion Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen final programında  davetlilere  Kral Midas’ın son akşam yemeği, ballı şarap ve o döneme ait  yiyecekler ikram edildi.

   Programda Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsünün Frig dönemi  kıyafetlerinden esinlenerek yapılan pamuk dokuma elbiseler, ‘Midas’ın Son Akşam Yemeği  Öncesi Frig Uygarlığı defilesiyle 47 elbise mankenler tarafından sunuldu.

Defilede Kral  Midas ve Eşi Nana  kıyafetleriyle dikkat çekti. Defilede Bereket tanrıçası Kibele’de yer aldı.

 Devlet Opera ve Balesi Midas Operasından ve Anadolu müziğinden örnekler sundu.  Aşık Veysel’e ait olan  Uzun ince bir yoldayım eseri büyük beğeni topladı.

Gordion’da Midas’ın ölüm yemeği o döneme ait tabak ve bardaklarla servis edildi.

 Midas’ın Son akşam yemeği ve içinden Midas heykelinin çıktığı pasta sahnede davetlilere sunuldu.

Uluslararası Yönetim Geliştirme Derneği (IMDA) derneğinin Ankara Ticaret Odası ve kamu, kurum ve kuruluşlarının sponsorluğunda 24-28 Haziran 2014 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirdiği 23. Dünya İş Kongresi finali,  “23’ncü Dünya İş Kongresi Midas’ın Son Yemeği Gordion’da Büyük Buluşma” temalı veda yemeği  Müze Bahçesinde  verildi.

Etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ankara Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Enver Sağır, Turser Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Birkan,   Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili Koray Güngör Şanal, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı ve aynı zamanda Ankara Ticaret Odası Ankara Alışveriş Festivali İcra Kurulu üyesi Seçim Aydın, Türkiye’de görev yapan büyükelçilerinde aralarında bulunduğu çoğunluğu Amerikalı akademisyen 7 yüz’ün üzerinde yerli ve yabancı konuk  ile diğer davetliler katıldı.

 Program sonunda emeği geçenlere çiçek ve plaket takdim edildi.

Plaket takdim töreninde konuşan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ilçenin 5 bin yıllık büyük bir medeniyetin başkenti olduğunu, programın büyük medeniyetin yeniden keşfine vesile olacağına inandığını söyledi.



Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu