“Gözlerinize İnanın“ Burası Ankara

“Gözlerinize İnanın“ Burası Ankara

Başkent?te her yağmur sorası ortaya çıkan manzara, son sağanak yağışlarla beraber yine kendini gösterdi. Kentte kanalizasyon kanalları taşarken, sokak ve caddeler göle döndü. Ziya Gökalp Caddesi?nde bir vatandaş, ayakkabılarını çıkararak karşıya geçti.

 Ankara’da önceki gece başlayan yağmur, gündüz saatlerinde sağanağa dönüştü. Yağmur sonrası sokak ve caddeler göle dönerken, kanalizasyon kanalları yağışı taşımadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıları dikkate alan vatandaşlar, şemsiye ve montlarını giyerek önlemlerini alsa da alt yapı yetersizliği nedeniyle ayaklarının ıslanmasından kurtulamadı. Ziya Gökalp Caddesi’nde yağmur suyunun yolda gölet oluşturması nedeniyle karşıdan karşıya geçemeyen bir vatandaş, uzun süre bekledikten sonra ayakkabı ve çoraplarını çıkararak suyun içine girdi. Şoför ve çevredekilerin bakışları arasında yolun diğer tarafına ulaşan vatandaş, “Karşıya geçmem gerekiyordu. Başka şansım kalmayınca mecburen ayakkabılarımı çıkardım” dedi.

YOLLARDAN LAĞIM AKTI

Kuvvetli yağış Keçiören’in altyapısını olumsuz etkiledi. Osmangazi Mahallesi Bölük Caddesi’nde uzun süre etkisini sürdüren yağmuru kaldıramayan altyapı çöktü, tıkanan kanalizasyon sistemi nedeniyle yağmur suları kanalizasyon sularına karıştı. Rögar kapaklarından taşan lağım suları nedeniyle çevre sakinleri zor anlar yaşadı. Vatandaşlar lağım sularından etkilenmemek için yollarını değiştirmek zorunda kaldı.

KEÇİÖREN ŞELALESİ

Ankara’yı etkisi altına alan sağanak yağmur, Başkent’in en kalabalık nüfusa sahip ilçesi Keçiören’de hayatı kabusa çevirdi. Yağmur suyu, Atapark 540. Cadde’de şelale gibi aktı. Büyükşehir Belediyesi’nin yol genişletme çalışması nedeniyle yaklaşık iki aydır asfalt atmadığı güzergahta büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, “540. Cadde, çevre yolunu merkeze bağlayan önemli arterlerden biri. Binlerce mahallelinin kullandığı, günde yüzlerce aracın geçtiği bu yolda aylardır bitirilmeyen bir çalışma var. Her yağan yağmurda asfalt olmadığı için oluşan büyük çukurlara araçlar düştü” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı