Gülen ile ilgili çarpıcı belgeler bu kitaplarda

Gülen ile ilgili çarpıcı belgeler bu kitaplarda

Kaynak Yayınları, Fethullahçı Terör Örgütü ile ilgili önemli bilgiler içeren 6 kitabı yeniden yayınladı. Nusret Senem´in yayına hazırladığı kitaplar önemli belgeler içeriyor.

CAN DAMARLARI İÇİNDE DOLANIN
Anılan kitaplar arasında yer alan ‘Emniyet´in Işık Evleri Raporu´ isimli kitap, AnkaraDGM Cumhuriyet Savcılığı´nın Gülen belgeleri, Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral´ın, "Fethullah Gülen ve Işık Tarikatı" başlıklı rapor gibi bir dizi bilge, belge ve önemli isimlerin mahkeme ifadelerine dayanıyor. Kitapta, Gülen´in, cemaat mensuplarına yaptığı gizli konuşmanın bant çözümünde yer alan ifadelere de yer verildi. Gülen´in “Esnek olun, sivrilmeden can damarları içinde dolanın” sözleri de yer aldı.

POLİS ŞEFLERİ BELGELEDİ
İkinci kitap ise ‘Emniyet İstihbaratının Fethullah Raporları´ adını taşıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Tuncer Meriç´in, kurumdaki Fethullahçı yapılanmaya ilişkin raporu kitapta yer alıyor. Kitapta ayrıca, Ankara DGM´ye, bu yapı ile ilgili polis şeflerinin sunduğu belgeler de yer alıyor.

ASKERİ LİSE ÖĞRENCİLERİ ANLATIYOR
Yeniden yayınlanan bir diğer kitap ise “Genelkurmay Raporlarında Fethullah Gülen” ismini taşıyor. Kitapta, Genelkurmay´ın Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı´na gönderdiği belgeler, Gülen´in cemaat mensuplarına yaptığı gizli konuşmaları içeren bantların çözümleri, ile ‘Maltepe Askeri Lise öğrencileri ve Işık Evleri öğrencilerinin İfadeleri´ başlıklı rapor kitapta yer alıyor.

12 EYLÜL´DE KİM KURTARDI
6 kitaptan oluşan ‘Devletin Fethullah Arşivi Dizisi´nde yer alan bir diğer kitap ise ‘Jandarma Genel Komutanlığı Raporlarında Fethullah Gülen´ ismini taşıyor. Jandarma´nın 2000 yılında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´na gönderdiği ‘Askeri Kesimde Nurculuk Eğitimi Yürüten Teşkilat´ başlıklı rapor kitabın ana omurgasını oluşturuyor. Kitapta, Gülen´in amacı, siyasi hedefleri ve stratejisi ele alınıyor. Kitapta, 12 Eylül döneminde, Gülen´i adli soruşturma sürecinde kimi kurtardığı bilgisine de yer veriliyor.

AĞIMIZA DÜŞECEKLER…
Dizi kapsamında yer alan son kitap ise ‘Fethullah Gülen´in Konuşmaları ve Pensilvanya İfadesi´ ismini taşıyor. Gülen´in cemaat üyelerine yaptığı gizli konuşmaların ses kayıtları savcılar tarafından çözülüp mahkeme dosyalarına oradan da bu kitaba alınmış. Anılan kitapta, Gülen´in ‘Madem ki sizler o evlerde (ışık evleri) imamlarsınız, o evler bir medrese gibi işleyecek. (…) Orada örümcek sabrıyla ağımızı o gün içine düşecek insanları bekleme, düşenlere bir şeyler anlatma, onlara dirilmeye giden yolları gösterme şeklinde ağ kurup bekleme…" şeklinde konuşuyor.

 



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı