GÜNDEME AVRUPA BİRLİĞİ İLE İLİŞKİLER DAMGA VURDU

GÜNDEME AVRUPA BİRLİĞİ İLE İLİŞKİLER DAMGA VURDU

Türkiye´de geçtiğimiz ay yaşanan gelişmelerin medya yansımaları belli olurken, ülke gündeminin en çok konuşulan olaylarının ilk sırasında Avrupa Birliği (AB) ile yaşadığımız sıkıntılar yer aldı.

Interpress´in internet ve yazılı basında çıkan haberleri tarayarak hazırladığı ‘Türkiye Gündemi´ raporuna göre,  Avrupa Birliği´nin Türkiye aleyhine yapmış olduğu açıklamalar sonrası ilişkiler iyice gerilirken, Türkiye´nin ilerleme kaydedilmemesi halinde ilişkileri yeniden gözden geçireceği haberleri medyada geniş yankı buldu. Ayrıca mülteci kabulü ve idam tartışmaları da ilişkilerin krize girmesine neden olurken, son NATO Zirvesinde yapılan görüşmelerde yapılan açıklamalar havanın biraz yumuşadığı yönünde yorumlandı. Avrupa Birliği ile ilgili geçen ay medyada yoğun bir haber trafiği yaşanırken, 443 bin 588 haberin bu konu ile ilgili olması dikkat çekti.

 

Terör operasyonları gündemde üst sıralarda…

Mayıs ayında özellikle PKK terör örgütüne yönelik Tendürek ve Şırnak Beytüşşebap´taki Kato Dağı bölgesi başta olmak üzere yapılan çeşitli operasyonlar medyanın da gündeminde üst sıralarda yer aldı. Medyaya terör operasyonları hakkında 345 bin 248 haber yansırken gerek operasyonlarda gerekse hain örgütlerin yapmış olduğu saldırılar sonucu şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşlarımızla ilgili de medyada 136 bin 434 haber çıktığı saptandı.

 

FETÖ operasyonları da haberleri de arttı…

Geçtiğimiz ay gündemin zirvesinde yer alan bir diğer konu FETÖ terör örgütüne yapılan operasyonların artarak devam etmesi ve darbe girişiminde bulunan kişilerin yargılamalarının başlaması oldu. Mayıs ayı boyunca Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  ile ilgili medyaya yansıyan haberlerde artış gözlenirken, operasyonlarla ilgili internet ve yazılı basında 243 bin 12 haber yer aldığı saptandı.

 

KHK´ler tartışılmaya devam ediyor…

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasına yönelik eleştiriler sürerken, çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin de (KHK) medyada çeşitli tartışmalara yol açtığı gözlendi. Interpress´in incelemesine göre, Kanun Hükmünde Kararnameler ile ilgili  medyaya 35 bin 952 haber yansırken, Olağanüstü Hal (OHAL) hakkında ise 26 bin 717 haber çıktığı tespit edildi.

 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli