Gündoğan: Altınok'un bütün hayalleri büyükşehir

Gündoğan: Altınok

CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan, Belediye Başkanı Turgut Altınok'un ilçeyle ilgili heyecanını kaybettiğini belirterek "Onun bütün hayallerinin büyükşehirle ilgili olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın sunduğu Arka Plan programının konuğu CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan oldu.

Keçiören ve Ankara'ya dair açıklamalarda bulunan Gündoğan, parti çalışmalarına ilişkin bilgiler paylaştı.

Gündoğan, CHP olarak 30 yıldır Keçiören'de iktidar olmamalarına rağmen parti teşkilatı olarak herkese ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Gündoğan, bu döneme kadar, partilerine teveccühün bu kadar arttığı bir zaman hatırlamadığını ifade ederek, hedeflerinin Keçiören'de birinci parti olmak olduğunu söyledi.

"Gerekli adımlar atılmadı"

Ersin Küçükbarak'ın "Keçiören cazibe merkezi oldu mu?" sorusu üzerine Gündoğan "Keşke olsaydı. Keçiören çok önemli bir fırsatı kaçırdı. İktidar ile belediye aynı partideyken gerekli adımlar atılmadı. Devlet kurumlarının hepsi Eskişehir Yolu’na dizildi, Keçiören imar yapılanmalarıyla bunların hiçbirini çekemedi. 1 milyona yakın Keçiören’de bir sanayi bölgesi de oluşturulamadı. Devlet kurumlarının ve sanayi bölgesinin olmadığı Keçiören de köyden kentte göçmüş, orta sınıf ve esnaflardan oluştu."yanıtını verdi.

" 40 milyon lira kamu zararı ortaya çıkıyor"

Keçiören'de temizlik sorununun olup olmadığı konusunda ise bir kamu zararından bahseden Gündoğan " Önceki Belediye Başkanı Mustafa Ak döneminde temizlik işleri ÇEVTEM diye bir firmaya verilmiş. Mevcut Belediye Başkanımız Turgut Altınok göreve gelince bu firmayla çalışmak istemedi. Araştırdığımız kadarıyla, firma gönderildiğinde aşağı yukarı 59 milyon 586 bin lira gibi bir alacakla ayrıldı. Bu firmaya belediye ödeme yapmayı reddediyor. İlgili firma icraya gidiyor, icra sonrasında belediye benim böyle bir borum yok diyor. Yüzde 20 icra inkar tazminatı da geliyor o da 12 milyona tekabül ediyor. Yargılama masrafları avukat dosya masrafları derken 59 milyonluk borç 98 milyon oluyor. Yani 40 milyon gibi bir kamu zararı ortaya çıkıyor. 40 milyon kamunun cebinden çıkarken ister istemez, temizlikte olması gereken standartlar yakalanamıyor. " şeklinde konuştu.

"Sorun Turgut Altınok'tan kaynaklanıyor"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP ve AK Partili ilçe belediyeler arasında ayrımcılık yaptığı iddialarını ise Bülent Gündoğan yalanladı.

Mansur Yavaş'ın ilçe belediyelerle uyum içinde çalışmaya çalıştığını ifade eden Gündoğan "Bu sorunun Turgut Altınok’tan kaynaklandığını düşünüyorum. Altınok büyükşehir belediye başkanlığı için çalışırken Keçiören’i yabana atmamalı." dedi.

"Onun bütün hayallerinin büyükşehirle ilgili"

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un vaatlerini yerine getirip getirmediği sorusuna ise Gündoğan şu yanıtı verdi;

Turgut beyin en büyük vaadi kuleyi tamamlamaktı onu da görev süresi dolmadan tamamlaması zor görünüyor. Ben Turgut Beyin Keçiören’le ilgili heyecanını kaybettiğine inanıyorum. Sonuçta 5. döneme doğru giden bir sürece gidiyoruz. 2. Dönemden sonra belediye başkanları ister istemez, yaşından getirdiği gereklilikle heyecanını kaybedebiliyor. Onun bütün hayallerinin büyükşehirle ilgili olduğunu düşünüyorum.



Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu