Güreş Köyü’nün yaraları sarılıyor

Güreş Köyü’nün yaraları sarılıyor

Polatlı’ya 45 kilometre mesafedeki Güreş Köyü’nde 28 Haziran Cumartesi akşamı yaşanan sel felaketi sırasında, evinin önünde sele kapılan Feyyaz Şentürk’ü (67) arama çalışmaları devam ediyor.

Bugün sabah  saatlerinden itibaren AFAD,  Ankara Büyükşehir Belediyesi arama- kurma ekipleri, Polatlı Belediyesi Fen İşleri Ekipleri ve  Güreş Köyü Halkı  Feyyaz Şentürk’ü bulmak için çalışma başlattı.

 Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Veli Keskin, Muhsin Akdeniz ve köylüler de katıldı.

Devletin bütün unsurlarıyla arama  kurtarma çalışmasına devam ediyoruz-

Güreş Köyünde yaşanan afet hakkında bilgi veren Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ‘’ Çile Dağının eteğinde dere kenarına kurulu bulunan Güreş Köyümüzde dün akşam saatlerinde ani yağan yağmur sonrasında büyük bir sel afeti yaşandı.  Köylülerin ifadesine göre bugüne kadar görülmemiş bir sel afeti yaşanmış ve bir vatandaşımızı alıp götürmüş.  Devletin bütün unsurlarıyla arama kurtarma çalışmasına devam ediyoruz. Dileğimiz  Feyyaz Şentürk’ün bir an evvel bulunmasıdır. Devletimiz, Belediyemiz buradaki yaraları sarmaya çalışıyor. Arama kurtarma çalışmasına katkı sunmak amacıyla Fen İşleri Müdürlüğümüz ekip halinde buradalar.’’ diye konuştu.

Başkan Yıldızkaya, Polatlı Belediyesinin köye iaşe hizmeti sunduğunu,  tankerlerle içme ve kullanma suyu taşıyıp öğle ve akşam 5 yüz kişilik yemek ikramında bulunacaklarını sözlerine ekledi.

‘Devletimizin zararları   tazmin edecek gücü var’

 Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ise  ‘Güreş köyümüzde dün saat:17:00 -18:00 aralığında yağan yağmur neticesinde Güreş Köyümüzün ortasından geçen derenin çok ciddi şekilde kabarması neticesinde  bir vatandaşımız karşıdan karsıya geçerken su altında kalıyor.  Şu anda başta Ankara Valiliği Acil Afet Yönetim Başkanlığı ekiplerimiz, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz, Polatlı Belediyemiz ekipleri Ankara Emniyet Müdürlüğümüzün dalgıç ekibi ve jandarma  ekiplerimiz  arama kurtarma çalışmalarına devam ediyorlar. İnşallah kaybolan vatandaşımıza en kısa zamanda ulaşırız.  Köyümüzde bir takım zararlar oluşmuş ama devletimizin bunu telafi edecek gücü var." dedi.

Güreş Mahallesi muhtarı Sefa Pekcan ise bu güne kadar böyle bir afet görmediklerini,  aniden bastıran yağmur ve ardından gelen selin metrelerce yükseklikte olduğunu söyledi.

 Öte yandan Güreş Köyü yakında dere kenarında kurulan geçici mevsimlik işçi çadırlarından 5 tanesinin sele kapılarak yıkıldığı,   telefonla kuvvetli sel geldiği bilgisini alan mevsimlik işçilerin yüksek yerlere kaçarak canlarını kurtardığı öğrenildi.



Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli