Gururumuz oldular

Gururumuz oldular

Çankaya Belediyesi bünyesinde B2 (iyi gören) kategorisinde spor yapan görme engelli üç atlet, temmuz ayında gerçekleşecek ?Dünya Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası?nda Ankara?yı temsil edecek.

 Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nün üç başarılı atleti ‘Dünya Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda hem Başkenti hem de Türkiye’yi temsil edecek. 15-30 Temmuz Tarihleri Fransa’nın Lion kentinde düzenlenecek olan şampiyonaya Türkiye’den beş görme engelli sporcu seçildi, bu sporculardan üçü ise Ankara’dan yarışacak. Üç başarılı atlet ayrıca 2016 Brezilya Paralimpik Olimpiyatları’nda Çankaya, Ankara ve Türkiye için koşacak. Milli Takım kadrosunda da yer alan ve B 2 (İyi Gören) kategorisinde yarışacak olan atletler, şampiyona için sıkı bir çalışma sürecine girdi. Sahada fırtına gibi esen üç sporcunun ortak problemi ise Ankara sokakları. Sporcular, bozuk kaldırımların, kaldırımlara konulan mantarların kendileri için tehlike oluşturduğunu aktardı.

TEK SORUN BAŞKENT SOKAKLARI

23 yaşındaki milli sporcu Abdullah Yakın da hedefinde başarılar olduğunu aktararak, tek problemin Başkent’in sokakları olduğunu ifade etti. Yakın şöyle konuştu: “Sahada koşarken bile Ankara’nın sokaklarında yürürken zorlandığım kadar zorlanmıyorum. Ankara’nın yollarındaki tümsekler, bozuk kaldırımlar ve kaldırımlara gelişi güzel konulan mantarlar bizlere zorluk çıkarıyor.”

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Birçok Avrupa şampiyonluğu ve olimpiyatlarda derecesi olan 24 yaşındaki Semih Deniz, ailesinin Bursa’da oturduğunu belirterek, spor hayatını devam ettirmek için Başkent’e geldiğini söyledi. Üç yıldır Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nde koştuğunu aktaran Deniz, “Dünya Şampiyonası’nda ben ve arkadaşlarım başarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

GÖRME ENGELLİLERİ DAVET ETTİ

Futbol ve atlezmi bir arada götüren 37 yaşındaki Zülfikar Süre de hedefinin Dünya Şampiyonası ve 2016 Brezilya Paralimpik Olimpiyatları’nda başarı elde etmek olduğunu vurguladı. Süre, görme engelli arkadaşlarına seslenerek “Evden kurtulup bizler gibi bu güzel havayı tatmalarını istiyorum, spor yapmak insana benliğini kazandırıyor” diye konuştu.

BAŞARIYA AÇIZ

Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yusuf Sayyıdan son yıllarda verilmeye başlanan imkanlarla engellilerin kendilerini kanıtlamaya başladığını aktardı. Fiziki koşulların daha da iyileştirilmesi ile evlerinden çıkamayan insanlara rehberlik etmek istediklerini ifade eden Sayyıdan, “Halen ulaşamadığımız engellilerimiz ve halen görme engellilerin spor yaptığını, milli takımda olduğunu bilmeyen insanlarımız var. Üniversitelerimiz bile engellilerle ilgili yeni yeni çalışmalara başladı. Bu gençlerimize imkan verilsin, biz başarıya açız ve başarıyı elde edeceğiz. Bu çocuklarımız bunun kanıtı” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

20.05.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 20:08
  • YATSI 21:47
  • Pazartesi 24.6 ° / 9 ° Güneşli
  • Salı 25.8 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.7 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı