GÜVENER; “İÇİŞLERİ BAKANI VE VALİ İSTİFA ETMELİ”

GÜVENER; “İÇİŞLERİ BAKANI VE VALİ İSTİFA ETMELİ”

Kemal Kılıçdaroğlu´na Çubuk´ta yapılan saldırıya tepki için CHP´nin 81 ilde gerçekleştirdiği protestoların başkentteki adresi CHP Ankara İl Başkanlığı önü oldu. CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener yaptığı basın açıklamasında; “Bu saldırılar bizi ülkenin g

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na yapılan saldırı, Ankara´da çok sayıda milletvekili, siyasi parti temsilcisi, kitle örgütü ve yurttaşların katıldığı basın açıklamasıyla protesto edildi.

İyi Parti İl Başkanı Yetkin Öztürk, Saadet Partisi İl Başkanı Fatih Beyazıt, milletvekillerinin yanı sıra ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, TMMOB Başkanı Emin Koramaz, KESK Eş Başkanı Aysun Gezen ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi CHP İl Başkanlığı önünde hazır bulundu.

Kitle adına konuşan CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ankara Valisi Vasip Şahin´in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

AMAÇ BARIŞ VE DEMOKRASİ ORTAMINI BOZMAK

CHP Lideri Kılıçdaroğlu´na yapılan saldırının planlı olduğunu ve provokasyon amacı taşıdığını ifade eden Güvener, “Saldırıyı planlayan karanlık güçler bilmelidir ki demokrasi mücadelesinin kahramanı Genel Başkanımız yalnız değildir” dedi.

Güvener, "Buradan iktidara sesleniyoruz. Bu saldırının kimler tarafından tertiplendiğinin bir an önce saptanmasını istiyoruz. Bir an önce ülkemizdeki iç huzuru kimin bozmak için tertiplediğini açığa çıkartın" diye konuştu.

"Dün ülkemizin başkentinde hepimizin şehidi Mehmetçiğimizin cenaze töreninde şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan CHP Genel Başkanına hain bir saldırıda bulunulmuştur" diye sözlerini sürdüren Rıfkı Güvener, saldırının aynı zamanda Şehit Yener Kırıkçı´ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti.

YAPILAN SIRADAN BİR SALDIRI DEĞİLDİR

Güvener; "Yapılan sıradan bir saldırı değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı ülkemizin birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler CHP´yi ve CHP´lileri hedef gösterdiyse, bir takım operasyon kanallarında kimler sayın genel başkanımıza ´idam´ tehditlerinde bulunduysa, CHP´lilerin şehit cenazelerine alınmamaları için kimler talimat verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal´in ´2 büyük eserimden biridir´ dediği Cumhuriyet Halk Partisi´ne kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır. Aynı emperyalist güçlerin hizmetkarları toplumumuza kin ve nefret tohumu eken bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dilin sahipleri yapılan bu hain saldırıda pay sahipleridir." diye konuştu.

Saldırıların CHP´yi durduramayacağını vurgulayan Güvener, “Ne Genel Başkanımız bir milim geri adım atar ne de CHP´ye oy vermiş 14 milyon insan bu saldırılara pirim verir çünkü bu saldırının amacı barış ve demokrasi ortamını bozmaktır. Bu provakatif saldırı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar´ın gözleri önünde gerçekleşmiştir. Genel Başkanımıza yapılan saldırıları seyretmişlerdir. Fakat bilsinler ki bu saldırılar bizi ülkenin geleceği için yaptığımız mücadeleden alı koyamaz. Saldırıda ihmali bulunan kamu görevlileri bir dakika durmadan istifa etmeliler” ifadelerini kullandı.



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı