Güvenpark Katliamı Şehitleri, Ankara Kulübü Derneği´nde Anıldı

Güvenpark Katliamı Şehitleri, Ankara Kulübü Derneği´nde Anıldı

13 Mart 2016 tarihinde Güvenpark´taki hain saldırıda yaşamını yitiren 36 şehit, Ankara Kulübü Derneği Genel Merkezi´nde yapılan bir etkinlikte anıldı.

Ankara Kulübü Derneği ve Türkiye Barolar Birliği´nin Mehmedim Projesi kapsamında organize ettiği etkinlikte, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu´nun konuşmasının ardından sözü şehit aileleri aldı. Birçok şehit ailesi ve gazinin katıldığı etkinlikte konuşmacılar arasında şehit ailelerinden Elvin Buğra Arslan´ın annesi Nalan Arslan, Elif Gizem Akkaya´nın annesi Gülten Akkaya, Ozancan Akkuş´un babası Mehmet Nuri Akkuş ve Mehmet Emre Çakar´ın babası Hikmet Çakar bulunmaktaydı.

Ankara Kulübü Derneği adına sözü alan Özaslan,´´ Ülkemizin ve Başkent Ankara´mızın içinde bulunduğu koşullar ve yaşanan terör olayları yüreğimizi dağlıyor. Terör şehitlerimizin sayıları maalesef günbegün artıyor. Geçtiğimiz dönem altı ay içerisinde sadece Ankara´mızda üç büyük terör saldırısı gerçekleştirildi. Bu saldırılar, Başkentimizin güven ve huzur kenti olma özelliğine darbe vurduğu gibi, ülkemizin birliğinin de sembolü olan bu şehre yönelik stratejik bir hamle niteliği taşımaktadır.

13 Mart 2016 Pazar 18:45. Ankara´nın kalbi Kızılay´da Güvenpark önünde belediye otobüsleri durakları. İçinde iki saldırganın bulunduğu beyaz bir araç patlatıldı… 80 milyonluk Türkiye Ailesinin, Beş milyonluk Ankara Ailesinin kalbine ateş düştü. Hayatları boyunca yaşatmaktan ziyade öldürmeyi amaçlayan şer odakları, bir kez daha masum sivil insanlarımızın canına kast ettiler.

Amaçları milletimizi sindirmek, korkutmak olan bu karanlık odaklara şunu söylemek istiyorum: Asla ve asla sizlerden korkmayacağız! Ve asla sizlere teslim olmayacağız! Sizler öldürürken, biz ülkemiz için, insanlık için her daim yaşamayı ve yaşatmayı düşüneceğiz. Ve bilinmesini isteriz ki bu tür hain saldırılar bizleri daha çok birbirimize yakınlaştırmaktadır. Bu zor günlerde ne yurttaşlarımız, ne de Başkent Ankara´mız kalleş teröre boyun eğdi. Hiçbir zaman da boyun eğmeyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ne meydan okunacak yerin Başkent olduğunu iyi bilen bu karanlık odaklar şunu da iyi bilsinler! Hangi terör saldırısı, hangi bombalı tuzaklar bizleri bitirebilir? Kurtuluş Savaşını kazanmış, tarihinin en karanlık döneminden aydınlığa çıkmış bir milleti kimler yeniden karanlığa boğabilir? Millet olarak hepimizi derinden yaralayan terör örgütlerinin bombalama ve sabotaj eylemleri nedeniyle yitirdiğimiz şehitlerimizi rahmetle anıyor ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz…

Ankara Kulübü Derneği olarak tüm Şehitlerimize, Gazilerimize ve onların emanetlerine sahip çıkmak düşüncesiyle Türkiye Barolar Birliği ile birlikte değerli avukatlarımızın da katkı sağladığı Mehmedim Projemizi uygulamaya koyduk. Geride kalanların yüzünü bir nebze olsun güldürebilmek amacıyla hukuki, psikolojik, sosyal ve kültürel alanlarda bizler, her türlü göreve hazırız. Sorunlarınıza elimizin erdiği ölçüde çare aramaya, her vesileyle ilgili mercilere iletmeğe ve takip etmeğe gönüllüyüz. Sizlerle kucaklaşmak, dayanışma sağlamak bizim borcumuzdur. Biliniz ve emin olunuz ki her müşkülünüzde yanınızda olacağız…´´ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ankara Kulübü Derneği ve Türkiye Barolar Birliği, Mehmedim Projesi kapsamında Güvenpark katliamında hayatını kaybeden 36 şehit için bir anıt projesi yapacaklarını, bu projede ailelerin de yer almalarını istediklerini duyurdular.



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli