Hacıbayram´da şafak operasyonu

Hacıbayram´da şafak operasyonu

Türkiye genelindeki terör operasyonlarının 4. gününde, Ankara Emniyeti, IŞİD´in militan kazandırma üssü olarak kullandığı söylenen Ulus´taki Hacıbayram semtini bastı. 11´i yabancı, 15 terör örgütü üyesi gözaltına alındı. Belirlenen 11 kritik hedef de aran

Türkiye tarihindeki tek seferde yapılan en büyük terör operasyonunun 4. gününde, AnkaraEmniyeti, IŞİD´in, örgüte Türkiye´den militan kazandırmak için üs olarak kullandığı iddialarına hedef olan Ulus´taki Hacıbayram semtine baskın yaptı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü´nün yaklaşık bin polisle gerçekleştirdiği baskında Hacıbayram Uzunyol Sokak başta olmak üzere semtte önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Polis helikopterlerinin havadan destek verdiği operasyona özel harekât, terör ve istihbarat birimlerinin gerçekleştirdiği baskınlarda 15 IŞİD militanı yakalandı. Gözaltına alınan militanların 11´inin yabancı uyruklu, dördünün ise Türk vatandaşı olduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında 26 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu, 11 şüphelinin ise adreslerinde bulunamadığı ve arandığı öğrenildi. Aranan kişiler içinde de yabancı uyrukluların olduğu belirtildi.

Yabancı savaşçılar
Gözaltına alınan yabancı savaşçıların IŞİD saflarında Suriye ve Irak´ta uzun süre savaştıkları ve bir süre önce Ankara´ya geldikleri anlaşıldı. Türk uyruklu şüphelilerin ise, bu yabancı savaşçıların konaklamasını sağladıkları ifade edildi. Gözaltındaki IŞİD´lilerden bazılarının terör örgütüne eleman kazandırdıkları ve gönüllü olanları Irak ve Suriye´ye götürdükleri anlaşıldı.  kaldıkları adreslere yapılan baskınlarda bir av tüfeği ile bir tabanca ile çok sayıda mermi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

90´lardan bu yana aktif
Hacıbayram semti, 1990´lı yıllardan itibaren selefi ve cihatçı grupların etkin olduğu noktalardan biri olarak öne çıkıyor. Semtteki bazı kahvehane tarzı yerlerde cihatçı örgütler adına toplantılar yapıldığı biliniyor. Cihatçı terör örgütlerinin bu semtteki bazı İslami yayınlar satan Kitapevleri üzerinden insan ve maddi kaynak sağladığı ifade ediliyor. Terör örgütü IŞİD´in de bu örgütlerden biri olduğu belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: Hacıbayram şafak operasyonu

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli