Hacıbayram´ı karıştıran barakalar

Hacıbayram´ı karıştıran barakalar

Hacıbayram Mahallesi Muhtarı Arif Akbaş´ın kentsel dönüşüm amacıyla Büyükşehir Belediyesi´ne sattığı arsa üzerine barakalar kondurarak kiraya verdiğini savundu. Geçtiğimiz ay, barakalardan birinde çıkan yangın söndürülmüş, kullanılamaz hale gelen barakada

CHP Altındağ ilçe başkanı Servet Akman´ın tesbit ettiği Hacıbayram Mahallesi Yelpaze Sokak´ta, içinde kimsesizlerin yaşadığı derme çatma barakaların yer aldığı bir arsada, 6 Aralık tarihinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye yangına müdahale edip söndürürken barakaların bazıları da kül oldu. Olaydan iki gün sonra ise, yangının yaşandığı yerde bir erkek cesedinin bulunduğu tespit edildi. Yapılan DNA testinde yanarak ölen kişinin Cem Koçak olduğu belirlendi. Yaşanan olayı gündeme getiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Hacıbayram Mahallesi Muhtarı Arif Akbaş´ın, kentsel dönüşüm kapsamında Büyükşehir´e sattığı araziye barakalar yaptığını ve burada kalan kimsesizlerden kira aldığını iddia etti. Emir, yangının yaşandığı yerde dün incelemelerde bulundu. Emir´e CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman da eşlik etti. Emir, kül olan barakaların yanında yer alan sağlam barakaların da kapısını çaldı.

MUHTARIN EŞİ ‘BURASI DERGÂH´ DEDİ

Barakalardan birinde yaşayan Erdoğan Öztürk, kimsesiz olduğunu belirterek, “Dileniyorum, ne yapayım. Burası için de muhtara 80 lira kira veriyorum” dedi. Bu sırada Hacıbayram Mahallesi Muhtarı Arif Akbaş´ın eşi Kahraman Akbaş bölgeye gelince ilginç diyaloglar yaşandı. Yanarak hayatını kaybeden Koçak´ın burada yaşamadığını iddia eden Akbaş, “Şurada kömürlüğüm var, şurada da Kur-an okuyoruz burası dergâh. Odun depomuz vardı. Ben burada oturup Kur-an okuyorum. Köye götüreceğim eşyam vardı. Biz burayı kiraya vermiyoruz” dedi. Daha önce “Muhtara 80 lira kira veriyorum” diyen Erdoğan Öztürk´e yönelen Akbaş, “Sen bana para veriyor musun” şeklindeki sorusuna Öztürk, bu kez de “Yok ya” diyerek kira verdiğini reddetti.



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı