HAK-İŞ`TEN MERHUM NECATİ ÇELİK`E VEFA ÖRNEĞİ

HAK-İŞ`TEN MERHUM NECATİ ÇELİK`E VEFA ÖRNEĞİ

Hak-İş Konfederasyonu, kuruluşun 37. yılı etkinlikleri kapsamında "Emeğe Saygı" kısa film yarışmasında Necati Çelik Özel Ödülü Bir İnsan İki Hayat isimli çalışması ile Recep Dere`ye verildi. Sermin Çelik, merhum eşi adına Dere`ye ödülünü verirken, bu jes

 Hak-İş Konfederasyonu,  kuruluşun 37. yılı etkinlikleri kapsamında "Emeğe Saygı" kısa film yarışmasında Necati Çelik Özel Ödülü Bir İnsan İki Hayat isimli çalışması ile Recep Dere`ye verildi. Sermin Çelik, merhum eşi adına Dere`ye ödülünü verirken, bu jestinden dolayı Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan`ı kutlayarak, "Çok vefalısınız" dedi.

 

ANGARA - Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ)`in iki gün süren 37. kuruluş yıldönümü etkinlikleri tamamlandı.

Kapanış programı çerçevesinde HAK-İŞ tarafından düzenlenen "Emeğe Saygı" kısa film yarışmasında, Necati Çelik Özel Ödülü "Bir İnsan İki Hayat" isimli çalışması ile Recep Dere`ye verildi.

Yarışmada 3.`lük ödülü "Çöp" adlı çalışmasıyla Burak Türten`e, 2.`lik ödülü "FGR" adlı çalışmayla Doğucan Aktaş`a, birincilik ödülü de "Küçük Ayak Büyük Adım" adlı çalışmasıyla da Merve Yeğin`e verildi.

Sermin Çelik, merhum eşi Necati Çelik adına Dere`ye ödülünü verirken, bu jestinden dolayı Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan`ı kutlayarak, "Çok vefalısınız" dedi.

Hak-İş`in 14 yıl süreyle genel başkanlığını yapan Necati Çelik, 12 Ocak 2009 tarihinde 54 yaşında iken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. İki çocuk babası olan Çelik, Refah-Yol Hükümeti`nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da yapmıştı.

Dedeman Otel`de yapılan yemekli programa Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu ve 35 ülkeden 85 sendika lideri, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Yemeğin ardından konuşan Hak-İş Genel Başkanı Arslan, konfederasyon olarak 37. yılı kutladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Yeni sendikaların kurulduğunu ifade eden Arslan, 38.yıla kurulan yeni sendikalarla girmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Hak-İş gibi bir emanetin kendilerine verildiğini, kendilerinin de bu emaneti daha ileri götürmek için çalışacaklarını kaydederken, "37 yıl önce bu mücadeleyi başlatan, bizi bugünlere gelmemize vesile olan kurucularımızdan hayatta olanlara teşekkür ediyor ve uzun ömürler diliyoruz.

 

SLOGAN ATARAK SENDİKACILIK YAPMA DEVRİ BİTTİ

 

Hak-İş Onursal Başkanı AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da yaptığı konuşmada, slogan atarak sendikacılık yapılan döneminin geride kaldığını belirterek, "Artık Türkiye`de ve dünyada profesyonelleşme dönemi yaşıyoruz. Onun için akıl ve bilgi önem arz ediyor. Sadece bilgiye ulaşmak değil, bilgiyi kullanmak da önem arz ediyor" diye konuştu.

 

Evin GÖKTAŞ



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı