Hakverdi’den Muhtarlara ikramiye talebi.

Hakverdi’den Muhtarlara ikramiye talebi.

Her yıl 19 Ekim Muhtarlar Gününde tüm muhtarlara “Muhtarlar Günü İkramiyesi” adı altında ikramiye ödemesi yapılmasına dair kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu.

Hakverdi; “Muhtarlıklar vatandaşlarımızın ilk müracaat ettiği ve devleti temsil eden kurumlardır. Bu önemli görevi zor şartlar altında yerine getirmekte olan muhtarlarımız ağırlaşan şartlar, ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle kırtasiye ve temizlik masraflarına dahi yetişememektedir.

 Elektrik, su, yakıt gibi tüm giderlerini kendilerine ayırılan aylık 2 bin 261 TL ödenekten karşılamaya çalışan muhtarlarımız özellikle pandemi sürecinde sağlık emekçilerinin çabalarına kolluk kuvvetleri ile birlikte çalışarak destek olmuşlar ve olmaya da devam etmektedirler. Mahalle ve köylerinde bu süreci emekleri ile yürüten muhtarlarımız tüm harcamaları da yine kendilerine ödenen aylık ödeneklerden karşılamışlardır.” dedi

 “Tüm muhtarlarımız için ödenmesini talep ettiğimiz ikramiyenin yıllık tutarı sarayın 11 günlük masrafına eşit!!”

 Ülkemizde 50 bin 259 köy ve mahalle muhtarının görev yapmakta olduğunu dile getiren Hakverdi;  “Normal şartlarda dahi kendilerine aylık olarak ödenen ödeneğin yetmediği düşünüldüğünde pandemi sürecinde başta sterilizasyon, kırtasiye ve diğer birçok gider olmak üzere masrafları katlanan muhtarlarımıza ek bir ödeme yapılması kaçınılmazdır. Yapılacak bu ödeme muhtarlarımıza nefes aldıracağı gibi vatandaşlarımıza verilen hizmetin kalitesini de artıracaktır. 50 bin 259 muhtarımız talep ettiğimiz ikramiyenin yıllık tutarı 113 milyon 635 bin TL’dir. Bu tutar 2019 sayıştay raporlarına göre Saray’ın 11 günlük masrafına eşittir!!” dedi.

 “Muhtarlar Saray’da verilip tutulmayan sözleri değil şartlarının iyileştirilmesini bekliyor..”

 Muhtarların kendilerine tutulmayacak sözler değil bir an önce kendileri için bir şeyler yapılmasını beklediğini dile getiren Hakverdi;  “AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta Saray’a davet ederek sözler verdiği ve siyaset yaptığı muhtarlarımız mahalleli ve köylülerine daha iyi hizmet verebilmek için şartlarının iyileştirilmesini bekliyor. Bu teklif bu doğrultuda vermiş olduğumuz bir kanun teklifi ve samimi olarak tüm partilerden destek bekliyoruz.” Dedi.



Anahtar Kelimeler: Hakverdi’ Muhtarlara ikramiye talebi.

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli