Halk Otobüslerine Sert Yaptırım

Halk Otobüslerine Sert Yaptırım

Gökçek:?Seyir Halindeyken Yolcuların Hayatını Tehlikeye Atacak Kural İhlalleri Yapan Özel Halk Otobüslerine ?Birinci Hatasında Bir Ay Hizmetten Men, İkinci Hatasında Ruhsatını İptal Etme Cezası? Verilecek?

 Büyükşehir belediyesi kontrolünde olan Özel Halk otobüsleri trafik kurallarına uymadıkları gibi halk otobüsümü dolmuşmu ayrımı yapmak mümkün değil.

İstedikleri yerde yolcu indirip bindiren Eryaman ve Sincan hattında çalışan özel halk otobüsleri  hareket noktalarından hareket ettikten sonra ana yol arterleine kadar saatte 10 Km hızla ilerleyerek istedikleri gibi yolcu taşımacılığı yapmakta.

 Yapılan şikayetler üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Özel Halk Otobüsü şoförlerinin, yolcuların hayatını tehlikeye atan kural ihlallerine sert cezalar uygulanacağını açıkladı. Başkan Gökçek, ilk hatada “1 ay hizmetten men”, ikinci hatada ise “ruhsat iptali” cezası verileceğini belirtti.

Başkan Gökçek, özel halk otobüsünde bir yolcu kamerası ile tespit edilen ve kamuoyuna yansıyan kural ihlallerine dikkat çekerek, “Bu tür üzücü olaylar maalesef bizi sert tedbirler almaya zorluyor. Yolcularımızın hayatını tehlikeye atacak hareketlere ve kural ihlallerine sert ceza uygulamaları başlatıyoruz” diye konuştu.

 Başkan Gökçek, açıklamasını şöyle sürdürdü:“Bir gazetenin manşetine yansıdığı gibi... Bir özel halk otobüsü şoförü seyir halindeyken hem aracı tehlikeli bir biçimde kullanıyor hem de telefonla konuşuyor, sonra da muavine aracın GPS fişini çektiriyor. Bir yolcumuz da bunu fotoğrafla tespit ediyor. Maalesef bu tür üzücü olaylar sıklıkla kulağımıza gelmeye başladı. Daha da üzücü olayların yaşanmaması için sert tedbirler almaya mecbur kaldık.

Tespit edilen kural ihlallerine kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Özel halk otobüslerinin, bu tür içindeki yolcuların hayatını tehlikeye atan ve kötü niyetli davranışlarına kesinlikle izin vermeyeceğiz. İlk hatalarını tespitimizde bir ay hizmetten men cezası, ikinci hatalarını tespitimizde ise ruhsat iptali cezası vereceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızdan da bize yardımcı olmaları için duyarlılık bekliyoruz.”

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

23.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:52
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:08
  • Salı 23.1 ° / 9.1 ° false
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli