Hamamönü Söyleşileri´ne bahar geldi

Hamamönü Söyleşileri´ne bahar geldi

Altındağ Belediyesi´nin Tarihi Kabakçı Konağı´nda düzenlendiği söyleşiler dopdolu etkinliklerle Ankaralı sanatseverleri ağırlayacak.

Hamamönü Söyleşileri, yine en seçkin sanatçılara, edebiyatçılara ve akademisyenlere kapı açacak. Unutulmaz kültür akşamları her akşam 19.00 - 21.00 saatleri arasında Hamamönü´nde yaşanacak.

“Altındağ sanatıyla, kültürüyle ve tarihiyle ayakta kalacak”

Bu söyleşilerin Ankara´nın kültür, sanat ve edebiyat hayatına önemli katkı sağladığını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, tüm Ankaralıları Hamamönü´ne davet etti. Başkan Tiryaki, bu sanat dolu akşamlara yıllardır Hamamönü´nde tanıklık ettiklerini söyleyerek Hamamönü Söyleşileri´nin sanata yön verdiğini vurguladı.

Altındağ´da edebiyat her yerde

Hem Nisan hem de Mayıs ayında en güzel dörtlükler Hamamönü sokaklarını çınlatacak. Başkentte Dem Vakti Şiirleri, Kabakçı Konağı Şiir Dinletileri, Şah-ı Şiirler, Şiir Dinletisi, Bir Şiirdir Anadolu ve Kabakçı Konağı Şiir Dinletileri isimli programlarla Ankaralı vatandaşlar şiire adeta doyacak. Ayrıca 3. Türk Dünyası Şairler Buluşması da yine Hamamönü´nde gerçekleşecek. Kulakların pasını silecek programlar ise Mucize Nağmeler, Yürek Titreten Nağmeler ve Eskimeyen Türküler olacak. Hamamönü Söyleşileri´nde edebi sohbetlere de yer verilecek. Bir İz Akşamı, Edebiyatımızda Gül ve Lale ile Mürekkebi Kurumadan isimli programlarda edebiyat konuşulacak.

Hamamönü´nde yerinizi alın

Balkanlara ait en güzel fotoğraflar Nisan ayında Hamamönü´nde sergilenecek. Fotoğrafçı Gözüyle Balkanlar etkinliği fotoğraf tutkunlarını Hamamönü´ne çekecek. Hamamönü Söyleşileri tarihe de ayrı bir yer açacak. Akıllarda soru işareti bırakan tarihi olaylar Tarih Söyleşileri´nde cevap bulacak. Ayrıca Tarihte Türk Dünyası ise tarihe ışık tutacak olan bir diğer program… Kitap okumayı sevenler, Okuma Kültürü ve Kitap Medeniyeti isimli etkinlikte soluğu alacak. Ankara´da kültürün beşiği Hamamönü Söyleşileri´nde Eski Türk Kültürü de masaya yatırılacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanacak.



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli