Hastane Tedavi Yerine Hastalık Dağıtıyor

Hastane Tedavi Yerine Hastalık Dağıtıyor

Başkent?te Ulucanlar?da hizmet veren Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahili Birimler polikliniğinde hastalar salgın hastalıklardan korkuyor.

 Daha önceden de hasta şikayeti ve mikrop yayan hastane karantinaya alınarak dezenfeksiyon yapılırken hasta sağlığı hiçe sayılmaya devam ediyor. Sabah hamam böceklerini gören ve  hastaya özel olmayan elektrotları gören hastalar sağlık bakanlığını göreve çağırdı.

 

Hastane’nin fizik tedavi bölümünde tedavi gören hastaların şikâyeti üzerine hastanede karşılaştığımız manzara Başkentte sağlıkta büyük bir skandalı gündeme getirdi.

Hastaya özel olan elektrotlar değişmeden kullanılırken açık yara  ve taşıyıcı hastalığın olup olmadığına bakılmaksızın fizik tedavide kullanılan Parafinin 6 ayda bir değişmesi ve sıcak ortamda bulunan ilacın tam bir mikrop yuvası haline gelerek tüm hastalarda kullanılması hastane yetililerinin duyarlığını ve hasta sağlığını ne derece dikkate aldığını belgeler nitelikte. Aynı zamanda objektifimize yansıyanlar arasında parafin odasında kokudan çekim bile yapılamazken havlular ile hastalara kullanılan pamukların açık ve mikrop yuvası içinde bulunması dikkat çekiyor. Hasta bilgilerinin yer aldığı dosyalar ise hasta yataklarının altına atılmış durumda.

Sabah Tedaviye Gelenler Böceklerle Karşılanıyor

Fizik Tedavide tedavi gören Serkan Arı hastanede gördüğü manzara karşında şoka girdiğini belirterek 1 haftadır hastanede çarşafların bile değişmediğini kendisinde kullanılan malzemenin başka hastada kullanıldığına şahitlik ettiğini ifade etti.

Tuvalette kullanılan paspasların aynı şekilde tedavi görülen odalara getirilerek yerler de silindiğini kaydeden arı sadece ben değil benim gibi yüzlerce hasta aynı şeyleri görüyor. Doktorlarımız da burumdan şikayetçi ama yapacak bir şeyleri olmadığı kendilerine söylendiğini ifade eden arı devletin sağlıkta yaptığı yatım bu diye sordu.

Çarşaflar hafta bir değişiyor 

Hastalar kimin ne hastalığı taşımadığını bilmeden mantar, Hepatit –B ve AIDS gibi bulaşıcı hastalıkların salgın merkezi haline gelmesinin an meselesi olduğunu kaydederken benden çıkan elekrot gözümün önünde başka hastaya kullanıldı. Kolumda açık yara olmasına karşın kokusuna bile dayanılmayan parafinin 6 ayda bir değiştiğini öğrendiğim makine içine kolumuzu ayağımızı koyuyoruz burada sağlıklı girip hasta çıkmamak imkânsız şeklinde konuştu.

Hastanedeki skandal bunlarla sınırlı değil

Her hastada değişmesi gereken çarşaflar haftada bir değişiyor . Hastalarla aynı yerde bulunan çamaşırhane de çöpler aynı yerde beklemekte.

Fizik tedavi bölümüne sık sık gelen engelli ve yaşlı hastalar asansörün haftada bir bozuk olduğunu kaydederek bırakın tedavi gördüğümüz alanı tuvaletlerde paspasların üstlerine düşmemesi için dua ettiklerini iddia ettiler.

 Hastanede hasta yakınları ile yaptığımız görüşmelerde hastane yönetimine ve doktora yaşadıkları sıkıntıları bildirdiklerini ifade ederek aylardır mikrop kapmamak için dua ettiklerini söyledi.

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı