Hava-İş`ten THY`ye cevap

Hava-İş`ten THY`ye cevap

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları (THY)`ndan gelen `toplu sözleşmeyi imzalama` çağrısına, yazılı açıklama ile cevap verdi. Açıklamada, bu şartlar altında THY ile masaya oturulmayacağı belirtilirken, "Hava-İş olarak karşılıklı saygı zedelemeden uyuşmazl

 THY tarafından 22 Mayıs`a kadar 24. Toplu İş Sözleşmesi`ni imzalamaya davet edilen Hava-İş Sendikası`nca yapılan açıklamada, THY`nin talebinin, toplu iş sözleşmesindeki uyuşmazlık maddeleri çerçevesinde görüşmelerin kesildiği noktadan yeniden başlatılması çağrısı anlamına gelmediği iddia edildi.


Açıklamada, THY`nin yazıda kullandığı yaklaşımın, hem THY çalışanlarına hem de Hava-İş Sendikası tüzelliğine saygı duymayan bir nitelikte olduğu savunularak, " THY A.O Yönetimi, 5 ay önce ilk görüşmede sunduğu teklifleri dayatmaktadır. Bu da kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

THY yönetiminin, "toplu iş sözleşmesiz ve sendikasız bir THY" yaratmak istediği öne sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Böyle bir yaklaşım, toplu iş sözleşmesinin asıl amacı olan iş barışı ve huzurunun tesis edilmesini yok etmek anlamı taşımaktadır.Hava-İş Sendikası olarak çalışan-şirket-ülke yararını değerlendirmek suretiyle, şirketin temsilcisi THY A.O ve işçilerin temsilcisi Hava-İş Sendikası olarak, ülkemizde yasalarla tanınan ve çerçevesi çizilen toplu iş sözleşme müzakereleri esaslarında karşılıklı saygıyı zedelemeden uyuşmazlık maddelerinin kaldığı yerden ve grevin sonuçlandırılmasını sağlayacak bir noktada müzakereye hazır olduğumuzu belirtiriz."