Haydar Yılmaz Çankayalılara seslendi

Haydar Yılmaz Çankayalılara seslendi

"Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır, Çankaya Başkentin dünyaya açılan kapısı olacaktır"

1999 ve 2004 yıllarında Çankaya Belediye Başkalığı yapan Haydar Yılmaz dünden bugüne Çankaya çalışmalarını gazetemizle paylaştı. Çankaya`da hizmetlerini kamuoyu ile paylaşan Yılmaz yaptığı hizmetlere yenilerini ekleyerek bir çok yeni proje ile Çankayalıların karşına çıkıyor. Belediyecilik hizmetinde Çankayalıların hak özgürlük ve sosyal yaşam koşullarını kolaylaştıran projeler ile alanda yer alan Yılmaz 2014 seçimlerinde Çankaya`nın bir çok değişen vizyonu olacağını kaydederek geçmiş dönem çalışmalarını ve yeni projelerini gazetemizle paylaştı.

Dünden bugüne değişen Çankaya`da ihtiyaçların arttığını  kaydeden Yılmaz Dünya`nın dört bir yanından milyonlarca insanı ilçemizde ağırlıyoruz. Vatandaşa hizmetimiz ile kendimizi dünyaya tanıtmak, kaynaklarımızı artırarak Çankayalıların hak ettiği refah düzeyini sağlamak sosyal ve demokrat belediyecilik anlayışı ile mümkün. bugğne kadar yaptığımız çalışmalar yapacaklarımızın garantisidir diyerek Markalaşmış, vizyonu gelişmiş Başkentin dünyaya açılan kapısı olmak için hizmete talibiz" dedi.  

1999-2004 yılları arasında Çankaya Belediye Başkanı görevini yürüten Haydar YILMAZ Çankaya hizmetlerini kamuoyu ile paylaştı.

Emlak Vergi Büroları, Emlak vergisi ödeme bürolarını mahallelere açarak Türkiye’de bir ilke imza atarak emlak bürolarının yanına da sağlık ocaklarını açmıştır.

Asfalt Fabrikası, Saatte 120 ton asfalt üreten asfalt plentini kurarak, yine Türkiye’de ilk defa bir ilçe belediyesinin asfalt üretimine imkan sağlayarak Büyükşehir Belediyesi’ne muhtaç olmaktan kurtarmıştır.

Kaldırım ve Bordür Taş Fabrikası, 20 yıl dayanım gösteren TSE belgeli 1. Sınıf taş üreten fabrikayı kurarak, her mahallede Çankaya Belediyesi logolu kaldırımlar hala kullanılmakta olup dayanıklılıkları halk gözünde de belgelenmiştir.

Araç Filosu, 23 adet Mercedes çöp kamyonu 4 adet çok amaçlı temizlik ve kar küreme araçlarını alarak araç parkını yenilemiştir.

İkinci Bahar Evleri, Yaşlı ve emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamak için “İkinci Bahar Evleri” kurulmuş olup şu an TODAMolarak kullanılmaktadır.

Semt Evleri, Kadınlar için sportif ve kültürel faaliyetlerini yerine getirebilmek adına Semt Evleri kurdu.

Gösteri ve Kongre Merkezi, 5 bin kişilik kongre ve gösteri merkezi yapıp, Çankaya ve Ankara’lıların hizmetine sundu.

Kültür Sanat, Belediye bünyesinde şehir tiyatrolarını kurup, her yıl 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle “Tek Kişilik Oyunlar Festivali” olarak Çankaya ve Ankaralı sanat severlerin izlenimlerine sundu.

Park ve Yeşil Alanlar, Ata, Nazım Hikmet, İkinci Kuğulu (Simon Bolivar), Cumhuriyet, Aşıkpaşa, Tıbbi Bitkiler, Enver Kuray, Ruhi Su, Ukrayna Podil, İlk Adım, İnönü Parkı, Hilal Parkı, Birlik Mahallesi Parkı, Kırkkonaklar Park ve Yürüyüş Yolu, Beytepe Yürüyüş Yolu, aşık Veysel Parkı ve Metin Şahiner Parkı gibi daha bir çok parkı Çankaya’ya kazandırdı.

Lozan Parkı, Lozan Parkı’nın mülkiyetini Koruma Taburu’ndan alarak Çankaya’lının kullanımına kazandırdı.

Çankaya`da Belediyeciliğin hem zor hem de hizmet üretmede sınır tanımayan bir güzelliği olduğunu kaydeden Yılmaz Çankaya`lılara seslenerek bu dönem Çankaya`da yapılacak projeler ile markalaşacağını kaydetti. Yılmaz Çankayalılara seslenerek şunları kaydetti; " 1999-2004 yılları arasında, Çankaya İlçemizde sizlerinde desteği ile 5 yıl çok güzel çalışmalar yaptık.  İlçemizi; hizmetin binbir yüzüyle, değişik tatlarıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Çankaya, yaşamımıza, Ankara’mıza ve Türkiye’mize yön veren kendine has özellikler ile her zaman önde oldu. 1999’da göreve geldiğimizde sahip olduğumuz iddia ve hedefler, sizlerin öneri ve destekleriyle büyük projelere, dinamik ve katılımcı bir çalışma sürecinin ÇANKAYA’da yükselmesine neden oldu. Önümüzde ki süreçte, çağdaş ve üretken bir ÇANKAYA için birlikte ve çok güzel çalışmalar yapacağımıza, Çankaya’da en yüksek oyu alarak büyükşehir`e taşıyacağımıza yürekten inanıyor, siz hemşerilerimize mutlu bir yaşam diliyorum" şeklinde konuştu.

Haydar Yılmaz Kimdir ?

1949 yılında Sivas’ta doğan Haydar YILMAZ ilk, orta ve lise yıllarını Sivas’ta tamamlamış 1976 yılında (EDMMA) şimdiki adıyla Fırat Üniversitesi Makine Fakültesinden Makine Mühendisi olarak mezun olmuştur. Çankaya`ya hizmetleri ile adını altın harfler ile yazdıran Vedat DALOKAY ve Ali DİNÇER ile beraber çalışan Haydar YILMAZ yedek subay olarak askerliğini tamamladıktan sonra serbest çalışma hayatına geçti.  1991 yılında SHP Çankaya İlçe Sekreteriyken aynı yıl içinde İlçe Başkanlığına seçilen, Haydar YILMAZ SHP-CHPbirleşmesine kadar İlçe Başkanlığı görevini sürdürdü. 1995 yılında birleşmeyle birlikte CHP Çankaya İlçe Başkanlığına tekrar seçildi. 1998 Nisanında yapılan Ankara İl Kongresinde CHP Ankara İl Başkanlığına seçildi.  1999 yılı Nisan ayında yapılan yerel seçimler için Ankara İl Başkanlığından istifa ederek ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI seçimine aday adayı oldu. Yapılan ön seçimi kazanarak Çankaya Belediye Başkan adayı ve sonrasında yapılan seçimde,  Çankaya Belediye Başkanı oldu. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı