Haydar Yılmaz, Çankaya?ya Aday Adayı Olacak mı?

Haydar Yılmaz, Çankaya?ya Aday Adayı  Olacak mı?

1999-2004 dönemlerinde Çankaya Belediye Başkanlığı yapan Haydar Yılmaz 2014 Yerel seçimlerinde Çankaya?ya tekrar aday olmayı düşünüyor mu ?

 CHP Kulislerinde sık sık adı geçen Yılmaz ilk kez Angara Gazetesi Haber Müdürü Beril Çuhadaroğlu’nun sorularını yanıtladı. 2004 yılında görevi devretmesinin ardından buyana Çankayalılar için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Yılmaz, benim projelerim çalışmalarım hep vardı. Hep alandaydım” dedi.   

 

Yerel seçim çalışmaları Başkent’te hız kazandı. Çankaya Belediyesine ismi geçen 1999-2004 yıllarında Belediye başkanlığı yapan Haydar Yılmaz’da Çankaya belediye başkanlığı için adı geçen adaylar arasında. Sorularımızı yanıtlayan Yılmaz Çankaya2da yıllardır çalıştığını seçimden seçime değil sürekli görevde olduğunu söyledi. Aday adaylığı konusunda açıklama yapmadığını ifade eden Yılmaz ; ziyaretlerinde talebin bu yönde olduğunu ama henüz kesinlik kazanan bir açıklama olmadığını söyledi.

Yılmaz kendi döneminde Büyükşehir Belediyesi tarafından projelerin engellenmeye çalışmasına karşın Çankaya için büyük çalışmalara imza attığının altını çizdi.

Yılmaz Çankayalılar ile sohbette aday olarak görmek istediklerini ifade ettiklerini belirterek şunları kaydetti: “  Ben seçim sürecine girip seçim için çalışmıyorum. Çankaya da tüm muhtarlarımız esnaflarımız olsun yıllardır gezerim.Mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışırım. Çankaya’da 124 tane muhtar var. Ben bu muhtarlarımızı defalarca gezmişimdir. Şimdi çok değişik bir çalışmam yok. Ben o yoğunluğu görmek istiyorum” dedi.

“Çankaya Belediye Binasını Yıllar Önce Kazanacaktı”

Başkanlığım döneminde bir çok projem engellendiğini ifade eden Yılmaz ; “ Engellemelerimiz olmasaydı şimdi büyük bir belediye binamız olacaktı. O zaman Büyükşehir engellemeseydi ihaleyi alan firma 255 milyon lira güvencesini yakarak ihaleden çekildi. Ticaret merkezi ile birlikte ihaleye çıkmıştık belediyeden bir kuruş para çıkmadan Çankaya’lıların hizmetine sokmuş olacaktık. Bunun dışında bademlik projemiz vardı. Bir çok Belediyemizin yapacağı projelerimiz Çankaya’ya edeceğimiz  hizmet Büyükşehir tarafından engellendi. Çocuklara yönelik 0-3 yaş arası çocuklar evde bakım yapılacaktı ücretsiz. Araçların hepsini zaten benim dönemim de almıştık. En önemlisi de kendi kaldırım ve asfaltımızı ürete biliyorduk” dedi.

Amacım vatandaşı belediyeye getirmek değil belediyeyi vatandaşın ayağına götürmek olduğunu söyleyen Yılmaz; “ CHP’nin Çankaya,’da sorun yaşayacağını sanmıyorum. CHP’nin anakarada başarılı olacağına inanıyorum. Büyükşehirde’de iddialıyız. Genel Başkanımız Ankara’yı çok önemsiyor. 1 tek oy bile kim fazla alacaksa onu aday gösterecekler. Tüm üyelerimize sorarak Ankara’da kimi görmek istiyorsak onları aday olarak gösterileceği için Ankara’nın istediği bir aday gündemde olacak. Bu’da başkentimiz ve ilçelerimizde başarıyı getirecektir” dedi.

Haber: Beril Çuhadaroğlu  

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli