HAYDİ BİLİM VE EĞLENCE FESTİVALİ?NE

HAYDİ BİLİM VE EĞLENCE FESTİVALİ?NE

Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Üniversitesi ortaklığında düzenlenen programla ?Avrupa Bilim ve Eğlence Günü? yarın (27 Eylül Cuma) günü kutlanacak.

  Atölye çalışmalarından bilim sergisine, konserlerden ödüllü yarışmalara, planetaryumdan gece gökyüzü gözlemine kadar çeşit çeşit etkinlikle 10 binlerce Başkentli Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi’nde ağırlanacak.

Avrupa’da toplumun bilime olan ilgisini artırmayı, bilim insanlarını halkla kaynaştırmayı, bilimin ve eğlencenin bir arada olabileceğini göstermeyi, çocukları ve gençleri bilimsel kariyerlere özendirmeyi amaçlayan Avrupa Bilim ve Eğlence Günü etkilikleri saat 14.00’da başlayacak. Bir bilim festivali şeklinde gerçekleştirilen etkinlik Avrupa’da 300’e yakın şehirle aynı gün gerçekleşecek.

Etkinlikte, açılış konuşmalarının ardından “Bana Bilimi Anlat” ile “Ne kadar Avrupalıyız” resim ve fotoğraf yarışmalarının ödül törenleri düzenlenecek. Daha sonra, “Aramızda Matematiği Sevmeyen Var mı?, Böcek şenlik okulu, DNA Bilim Okulu, Drama Atölyesi, Dünyamızı Kim Sarsıyor, Gökbilim Okulu, Ebru Çalışması, Hidroket Aracı, Küçük Bahçıvanlar, Su okulu, Tasarruf Dedektifleri, Toprak Bilim Okulu, Yaratıcı Fikirler, Yaşam Bilimleri Okulu, Bin Fidan Bir Orman” gibi eğlenceli aktiviteler gerçekleştirilecek.

Bilim gününde ayrıca diş sağlığı bilgilendirmesi, sergiler, spor etkinlikleri, planeteryum, bilim konulu tiyatro gösterisi, caz konseri, gökbilim etkinlikleri, panel, konferans, film gösterimi, laboratuar etkinlikleri ve deneyler olacak.

Etkinlere ulaşım için Gençlik Parkı 19 Mayıs Stadı, Atatürk Bulvarı Güven Park, Siyasal Bilgiler Fakültesi önlerinden saat 11.00’dan 18.00’a kadar yarım saatte bir, Sincan, Eryaman, Pursaklar, Planet Elvankent  Aile Yaşam Merkezlerinden saat 11:00 ve 13:00’de ücretsiz otobüs kalkacak. Otobüsler saat Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi Ana kapısı Önünden saat 23:00 ve 01:00 arasında dönüş yapacak.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

09.05.2024

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:32
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:31
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı