Haymana EMİTT Fuarında yoğun ilgi gördü

Haymana EMİTT Fuarında yoğun ilgi gördü

Haymana Belediyesi, dünyanın en büyük ve en önemli 5 turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı´na (EMİTT) katıldı.

Bu yıl 22.si düzenlenen EMİTT´e önceki yılların aksine kendi standını açarak katılan ve Dünyanın En İyi Termal Suyu olarak tescillenen şifalı sularını tanıtan Haymana Belediyesi standı katılımcılardan yoğun ilgi gördü

 Katılımın bu yıl önceki yıllara göre yüzde 25 daha fazla olduğu fuara, Haymana Belediyesi,  Başkan Özdemir Turgut´un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Öztaş,Talip Kapıcı, Belediye Meclis Üyeleri Cahit Tan, Havva Feyza Yıldırım, Savaş Kara, Proje Koordinatörü Sevil Balcı Atak, Kültür Basın Halkla İlişkiler Müdürü Halil İbrahim Uçak ve Mali Hizmetler Müdürü Muhammed Avcı´dan oluşan bir ekiple katıldı.

Başkan Turgut Bakan Kurtulmuş´a suyumuzu anlattı

108 ülkeden 4 bin 500 tur operatörünün yanı sıra birçok ülke, şehir ve ilçenin katıldığı fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptı. Standları dolaşan Bakan Kurtulmuş´a Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut Haymana Kaplıcaları ve Başbakanlık Tanıtma fonu desteğiyle hazırlanan “Haymana Kaplıcaları Termal Geliştirme ve Tanıtma Projesi” hakkında bilgi verdi. Projenin Avrupa Başarı Ödülü aldığını ve Haymana termal suyunun “Dünyanın En İyi Termal Suyu” olarak tescillendiğini öğrenen Bakan Kurtulmuş çalışmalarından ve başarılarından ötürü Başkan Turgut´u ve Haymana Belediyesini tebrik etti. Bakan Kurtulmuş´un dışında İstanbul Valisi Vasip Şahin´e de suyumuzun tanıtımını yapan Başkan Turgut, Şahin´e Haymana tanıtım setini hediye etti. Birçok önemli konuğun ziyaret ettiği Haymana standı vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

Yoğun basın ve tanıtım faaliyeti gerçekleştirildi

Yerli yabancı birçok basın kuruluşunun takip ettiği fuarda Haymana Belediyesi de başta Beyaz Tv canlı yayını olmak üzere TGRT gibi ulusal kanallar ile yazılı ve görsel basın kuruluşlarına röportaj veren Başkan Turgut Haymana´nın Termal, Tarih ve Turizm potansiyeli hakkında detaylı bilgiler verdi.

Başkan Turgut: Haymana´ya yakışan bir tanıtım oldu

Fuar hakkında açıklamalarda bulunan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut EMİTT gibi dünyanın en büyük 5 turizm fuarından birine kendi standlarıyla katılmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek “Dünyanın En İyi Termal Suyu´na sahibiz ve bunu tanıtmak için ciddi bir tanıtım atağına kalkmış bulunmaktayız. Böylesine önemli bir fuarda Haymana´mızı tanıtmanın gurunu yaşıyoruz. Sadece termal suyumuz değil “3 T” diye adlandırdığımız “Termal”, “Tarih” ve “Tarım” potansiyelimizi buradaki tüm katılımcılara anlattık. Suyumuzun en iyisi olduğunu, tarihimizin hem Osmanlı´nın Kuruluşunda hem de Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda rolümüz olduğunu, Kurtuluş Savaşı´nın “Son Kalesi” olduğumuzu ve etimizi yoğurdumuzu tarım faaliyetlerimizi anlattık. Haymana´ya yakışan bir tanıtım oldu. Haymana´mızı en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceğiz.” dedi.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli