Haymana Termal Suyu Dünyanın En İyisi

Haymana Termal Suyu Dünyanın En İyisi

Başbakanlık Tanıtma Fonunun desteğiyle hazırlanan “Haymana Kaplıcaları/Termal Geliştirme ve Tanıtma Projesi” ile Haymana´yı ve Haymana suyunu tanıtma atağına kalkan Haymana Belediyesi çalışmalarına devam ediyor.

.  Bu proje kapsamında gerçekleştirilen, Haymana suyunun tescil çalışmaları tamamlandı. İstanbul Üniversitesi, Atom Enerjisi Kurumu ve Hıfsızsıhha Kurumu tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Haymana suyunun dünyanın en iyi suyu olduğu bilimsel olarak tescillendi.

Haymana Belediyesi, suyun bilimsel analiz sonuçlarını yerli ve yabancı 120 basın mensubunun katıldığı toplantı İstanbul´un gözde mekânlarından Fenix´te  yapıldı. Sunuculuğunu ünlü spiker Ayşenur Yazıcı´nın yaptığı toplantıya Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Haymana Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Öztaş, Talip Kapıcı, Haymanalı gazeteci-yazar Abbas Güçlü, suyun bilimsel analizini gerçekleştiren Prof. Dr. Zeki Karagülle, proje ekibi; Sevil Balcı Atak, Halil İbrahim Uçak, Muhammet Avcı katıldı. Grannos Termal Otel, Midas Otel ve Doktor´un Oteli´nin müdürleri de toplantıya katılan isimler arasındaydı.

Toplantıda bir konuşma yapan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Biz bu toplantıyı bilerek bu tarihe denk getirdik. Çünkü suyumuzun kadınları ilgilendiren bir özelliği ortaya çıktı. Haymana termal suyu güzelleştiriyor ve gençleştiriyor. Yaşlanmayı geciktiriyor. Yapılan detaylı bilimsel çalışmalar bu durumu tescilliyor. Hocamız Prof. Dr. Zeki Karagülle daha detaylı olarak anlatacaktır. Ben hepinize katıldığınız için teşekkür ediyor. Hepinizi Suyun şifaya dönüştüğü yer Haymana´ya bekliyorum.” dedi.

Gazeteci Abbas Güçlü, çocukluğunun Haymana´da geçtiğini ve o zamanlar sık sık kaplıcalardan faydalandığını belirterek şimdi bile ne zaman Haymana´ya gitse kaplıcayı kullanıp, şifa bulduğunu ifade ederek, gazeteci meslektaşları başta olmak üzere herkesi Haymana´ya davet etti.

Toplantı,  Prof.Dr. Zeki Karagülle´nin slayt eşliğinde Haymana suyunun bilimsel özelliklerini ve faydalarını açıkladığı sunumla devam etti.

Haymana suyunun şişelenerek gazetecilere ve konuklara dağıtılmasının ardından Prof. Dr. Zeki Karagülle Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut´a Haymana suyunun tescil belgesini verdi.

Suyun bilimsel olarak dünyanın en iyisi olduğunun tescillenmesinin ardından, Haymana Belediyesi yurtiçi ve yurtdışı tanıtım çalışmalarına da hız verecek.



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı