Haymana Başkentte Fark Yaratıyor

Haymana Başkentte Fark Yaratıyor

Yerel seçimden buyana hızla yatırımları ile adını duyuran Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ve yerel yönetim ekibi ile kaplıcaları, tarihi dokusu ile Türkiye’nin göz bebeği olmak için çalışmalarını sürdürüyor

Yerel seçimden buyana hızla yatırımları ile adını duyuran Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ve yerel yönetim ekibi ile kaplıcaları, tarihi dokusu ile Türkiye’nin göz bebeği olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Turgut Haymana’da  ki Milli Parkların oluşturması ve kaplıcaların tanıtılması için bürokrasiyi Haymana için seferber etti. HAYMANA’ya adını altın harflerle kazıtan İlk Belediye Başkanı olmak üzere çalışmalarını süren Turgut kaplıca ve Turizm’e Haymananın kapılarını açıyor. 

Ak Parti kulislerin de Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut’un seçimler öncesinde Ak Partiye geçmesi siyasi yerel gündemin maddeleri arasında konuşulurken Turgut ,Haymana’nın gelişmesi için siyasetten öte hizmet için programları ile dikkat çekiyor.

Turizm ve Kutlu Doğum Haftası nedeni ile çeşitli etkinlikler ile ilçede çalışmalarını sürdüren Turgut Doğalgaz için  hükümetten destek istiyor.

Haymana Grannos Termal Otel ve Kongre Merkezinde düzenlenen 65. Karayolları Bölge Müdürleri toplantısına katılmak için Haymana’ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun BİLGİN’i ziyaret eden Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT toplantıda; “Termal Turizm İlçesi olan Haymana Tarihi Milli Park Bölgesi ilan edildi. Sayın Bakanım; Haymana doğalgazı hak ediyor. Yardım ve desteklerinizi bekliyoruz.” dedi. Ziyarette Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN ve Haymana İlçe Garnizon Komutanı Ömer SEYHAN’da bulundular.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun BİLGİN’e Haymana’nın sorunlarını ve taleplerini içeren bir dosya sunan Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT talep dosyasında şu görüşlerini dile getirdi; “Haymana 8 Şubat 2015 tarihinde Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı olarak ilan edildi. Milli Park ilan edilmesiyle burada yapılacak olan şehitlikler, anıtlar, müzeler birçok yerli ve yabancı turistleri ilçemize çekecek, turizm potansiyelini artıracaktır. Doğalgazdan yararlanmak için 10.000 nüfus kriteri bulunmaktadır. Tarihi Milli Park ve Turizm Merkezi kriterleri göz önüne alınarak Haymana’mıza nüfusa bakılmaksızın doğalgaz bağlanmasını istemekteyiz. Haymana İlçesi kaplıcalarıyla ünlü bir Termal Turizm Merkezi olmasına rağmen, ısıtma sistemi kömüre dayanmaktadır. İlçemizde 2 adet 5 yıldızlı, 2 adet 4 yıldızlı olmak üzere toplam 13 adet Termal Turizm Tesisi bulunmakta olup, yatak kapasitesi 2600 kişidir. Şifa bulmak için ilçemize gelen konuklarımıza daha temiz bir hava sunmamız gerekmektedir. Haymana merkezinin nüfusu 8160 kişidir. Doğalgaz boru hattı ilçemizin kuzeyinde yer alan İkizce’den geçmektedir. İkizce’nin Haymana merkezine uzaklığı ise 18 km.’dir. Sizlerden istediğimiz Haymana Merkeze Doğalgaz hattının getirilmesi ve ısıtmanın doğalgaz ile yapılarak hava kirliliğinin önlenmesidir. Haymana’nın sloganı; “Suyu sıcak, havası sert, insanı mert…” Bu slogana “Havası Temiz”i de sizlerin sayesinde eklemek istiyoruz.” dedi.



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli