Haymana´da 8 Tesis Temel Atma Ve Açılışı

Haymana´da 8 Tesis Temel Atma Ve Açılışı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Haymana´da DSİ ve Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü´nün yapmış olduğu 8 tesisin temel atma ve açılışını gerçekleştirdi. Haymana Şehitler Meydanı´nda gerçekleştirilen açılışa Bakan Eroğlu´nun yanı sıra AK Par

47 Milyon Liralık 8 Tesis

DSİ tarafından yapılan Sırçasaray Barajı, Evliyafakı Göleti, Yeniköy Göleti, Evliyafakı Taşkın Koruma Tesisi, Büyükyağcı Serenli Dere ıslahı, Yaprakbayır Mahallesi dereleri Taşkın koruma tesisi; Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından yapılan Kirazoğlu Mahallesi Tanıtım Birimi, Tarihi Milli Parkların altyapı tesisleri olmak üzere toplamda 47 Milyon TL´lik tesisin açılışı yapıldı.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut yapılan hizmetler için Bakan Veysel Eroğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanlığına teşekkür ederek başladığı konuşmasında Tarihi Milli Park ilan edilen Haymana´nın Kurtuluş Savaşındaki önemine değindi. Turgut “8 Şubat 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu kararıyla Haymanamız tarihi milli park ilan edildi. Haymana´nın Kurtuluş Savaşındaki rolü ve önemi yıllardır hak ettiği derecede bilinmiyordu. Oysa bu topraklar Son Kaleydi. Eğer düşman kuvvetleri Mangal Dağı´nda, Çaldağ´da durdurulmasaydı bugün belki de Türkiye olmayacaktı. Mustafa Kemal´in “Hattı Müdafaa yoktur Sathı müdafaa vardır. O satıh Bütün Vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz.” sözünü söylediği yer yine Haymana´dır. Kurtuluş Savaşı´ndaki 10 bin şehidin 5713´ü bu topraklarda olup 14.500 de kayıp var… Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz uzun süredir sürdürdüğü Jeoradar çalışmalarıyla 2 bine yakın şehidimizin yerini tespit etti. Böylesi bir öneme sahip bu topraklarda yapımı devam eden tarihi milli park projesi bittiğinde Haymanamız ikinci bir Çanakkale olacak.” Dedi. Başkan Özdemir Turgut Ankara- Haymana duble yolunun bu yıl biteceği ve 2019 yılında Haymana´nın doğalgaza kavuşacağı müjdesini de verdi. Başkan Turgut 15 yılda büyük işler başaran AK Parti hükümetlerini örnek göstererek “Güçlü Bir Türkiye için” 16 Nisan Anayasa referandumunda “EVET” demelerini vatandaşlardan rica etti.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürü Nurettin Taş da konuşmalarında Haymana´ya yatırımların bundan sonra da süreceğini ifade ettiler.

Bakan Eroğlu´ndan Müjdeler

AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan Haymana´nın Kurtuluş Savaşı´nda yazdığı destana atıfta bulunarak 16 Nisan referandumunda da yeni bir destan yazacağını belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Haymanalılara BAŞBAKAN Binali Yıldırım´ın selamını ileterek başladığı konuşmasında yeni yatırımların müjdesini verdi. Haymana´da gerekli fiziki özellikleri taşıyan her yere gölet yapabileceklerini ifade eden Eroğlu Haymana´ya Milli Parklar Bölge Şefliği kurulacağı müjdesini de verdi. Vatandaşlara 16 Nisan Anayasa referandumunda neden “Evet” demelerini anlatan Eroğlu,  90´lı yıllardaki koalisyon hükümetlerinin ve eski Cumhurbaşkanı Sezer ve Ecevit gibi birbiriyle anlaşamayan Cumhurbaşkanı- Başbakanların bu ülkeye çok şey kaybettirdiğini, bu ikiliği ortadan kaldırmak ve o günleri bir daha yaşamamak için evet demeliyiz dedi.  94 yılda 65 hükümet kurulduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, bir hükümetin ömrünün yaklaşık 16 aya denk geldiğini söyleyerek, “Eski Türkiye´de hükümetlerin ömrü gölet yapmaya yetmiyordu.” dedi.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut Bakan Veysel Eroğlu´na, Haymana termal suyunun, Dünyanın En İyi Termal Suyu tescil belgesinin bir örneğini hediye etti. Daha sonra 8 tesisin temel atma törenine geçildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürü Nurettin Taş, Haymana Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ve Haymana Ak Parti İlçe Başkanı Rüstem Kandemir butonlara basarak temel atma veaçılış törenini gerçekleştirdi.

 



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı