Haymanada Turgut`tan Çarpıcı Açıklamalar

Haymanada Turgut`tan Çarpıcı Açıklamalar

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut Haymana Belediye Başkanı olarak göreve gelmesinin ardından ilk olarak Angara Gazetesine konuştu. belediye Başkanlığına göreve gelmesinin ardından ilk icraatı Ak partiden aday gösterilmemesinin ardından Demokrat part

 . "Haymanaya Hoş Geldin" kampanyası ise Haymana Turizmini 1 yıl içinde canlandırma adımlarının atılacağını ifade eden Turgut ,Belediyeyi borçlu olarak aldıklarını da kaydederek ; " Haymanalılara hesap vereceğiz ama şuan Belediyenin hesap işleri bakkal defterinden daha kötü işin uzmanları ile Haymana da değişim başlıyor" şeklinde konuştu.           

"Demokrat Partiden İstifa Ettim"

Ak Partiden 2 dönem il genel meclis üyesi olarak görev yapan ama Ak partiden aday gösterilmeyince önce bağımsız ardından demokrat partiden aday olarak göreve gelen Özdemir Turgut Haymanada değişimin başladığını kaydetti. ilk kez gazetemize konuşan Turgut geç dönem belediye Başkanın Belediye binasını satmadan teslim ettiği için şanslı olduklarını ifade ederek belediyenin tam rakamlara ulaşmadan büyük borçları olduğunu ve belediye arsalarını satarak bir kısmının kapatılmaya çalışıldığını kaydetti.

Seçim öncesi sürecide değerlendiren Özdemir ;" Ak partiden 2 dönem il genel meclis üyeliği yaptım ve Ak partiden bu dönem belediye başkan adayı olarak müracaat ettim. Ak parti mevcut başkanla yola devam kararı aldı. Milletimizin arzusu üzerine aday oldum. Yasa gereği bir başka partiden aday adayı olanlar başka partiden aday olamıyordu. Bende bağımsız aday oldum. Bu süreçte YSK bir karar aldı. Başka partiden aday olan başka partiden aday olabilir kararı üzerine bağımsız meclis üyesi çıkaramayacağımız için bağımsız değil Demokrat Partiden meclis üyelerimiz ile birlikte aday olduk. Vatandaşımıza danıştık ve vatandaşımız isteği üzerine bağımsızlık yerine meclis üyelerimizle DP aday olduk. Bu süreçte 6 partiden koşulsuz aday olma teklifi de geldi" dedi.  

"Ak Partiye henüz müracaatım yok ama uzak değiliz"

Ak Patiye geçip geçmeyeceğini sorduğumuz Başkan Özdemir; " Vatandaşımızın teveccühü üzerine kazandık ve göreve geldik. Demokrat partiden istifa ettim. İstifa edeceğimi yetkililer biliyordu. Sürece bakacağız.Milletimiz burada ilçede Özdemir Turgut`a oy verdi. 5 5 bin oy büyükşehir fazla aldı. Burada da vatandaşımız Ak partiye de destek verdi. Zaten partinin içindeyiz  ama önemli konuları millete danışmadan karar almam ama resmi olarak Ak partiye müracaatımız yok" şeklinde konuştu.  

"Haymanamıza Hoşgeldiniz" Turizm Kampanyası

İlk icraatın Haymanada otopark sorununu çözdüklerini ifade ederek ;  Biz ekibimizle şehircilik yatırımın ne olduğunu biliyoruz. Profesyonel insanlar ile çalışacağız. Önceliğimiz adı "Hoşgeldin" kampanyası. 1 yıl süre ile haymanada turizm eğitimleri yapacağız. İşletmelerimizi bu konuda haymana belediyesi , esnafı ve turizmcilerimiz ile Haymana`da turizm hizmetini hayata geçireceğiz."dedi.

"Bakkal dükkanın muhasebesi Haymana belediyesinden iyidir"

Kolluk kuvveti değiliz ama ilçemizin huzurlu ve güvenli olması için çalışmalarımızı yapacağız diyen Başkan Özdemir; "İşletmelerimizin önünde otopark uygulaması vardı ve ilk icraatımız bu otopark uygulamasını kaldırmak oldu. Bir bakkal dükkanından muhasebesi şuan haymana belediyesinden kat kat daha iyidir. Belediyemiz 57 trilyon civarı borcu var. Göreve gelmemizin ardından petrol ofisinden ilk gelen icra oldu. Şuan net rakam yok. Devir tesliminde belediye arsasını satarken ödedim dedi.Allahtan belediye binasını satıp ödedim dememiş" şeklinde konuştu.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı