Haymana’da Yeni Kaplıca Tesisinin Temeli Atıldı

Haymana’da Yeni Kaplıca Tesisinin Temeli Atıldı

Haymana tarihi günlerinden birini yaşadı. Cimcime Sultan Kaplıcası yerine inşaa edilecek yeni kaplıca tesisinin temeli dualarla atıldı.

Temel atma töreni, AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Can, MHP İlçe Başkanı Davut Ergül, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Turgut “Haymana’nın yüz akı olacak.”

Ömrünü tamamlayan eski kaplıca yerine yeni bir kaplıca yapma kararı aldıklarını belirten Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Meclis Üyelerimizin de desteği ile harekete geçtik. Milletvekillerimize, İl Başkanımıza durumu izah ettik. İller Bankası’ndan borçlanma kararını aldık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan da hibe aldık ve bugün de temelini atıyoruz. Suyumuzun uluslararası tescilini yaptırdık. Dünyanın en iyi termal suyuna sahibiz. Bu tesisimiz de Haymanamızın yüz akı olacak. Desteklerinden ötürü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, milletvekillerimize ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Erdoğan “Haymana’nın Çehresi Değişiyor.”

Haymana’nın yapılan yatırımlarla çehresinin değiştiğini ifade eden AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan “Geçtiğimiz günlerde burada jeotermal tarım tesisini inceledik. Bunun yanı sıra yapılan birçok proje var. AK Parti olarak Ankara’da güzel ve uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. İl Başkanlığımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız ve teşkilatımızla çok çalışıyoruz. Bakanlarımız çok destek veriyor, bu projede olduğu gibi. Biz her zaman destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

110 Milyon Liralık Dev Proje

Yeni Kaplıca Tesisinin maliyetinin yaklaşık 110 milyon TL olması bekleniyor. 14 ayda tamamlanması planlanan 7 katlı tesiste; aile kabinleri, sauna, spa merkezi, erkek ve kadın hamamları, termal havuz, Türk Hamamı, buhar odasının yanı sıra dükkânlar, kafeterya ve pastane de yer alacak.  Engelli vatandaşların kolaylıkla kullanması planlanan tesis çatısında yer alan güneş panelleriyle kendi enerjisini de üretecek.



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı