HEDEFİMİZ SOSYAL BELEDİYECELİK

HEDEFİMİZ SOSYAL BELEDİYECELİK

"Toplumcu Belediyecilik Paneli" düzenleyen CHP Etimesgut İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz, hedeflerinin sosyal belediyecilik anlayışını yerel seçimlerle beraber Etimesgut ilçesine kazandırmak olduğunu ifade etti.

Yapılan panele konuşmacı olarak Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Erzurum Çat Belediye Başkanı Arif hikmet Kılıç, Prof. Dr. Uğur Ömürgönülşen, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Yılmaz: ´´Ülkemiz adım adım demokrasiden diktatörlüğe yönelirken, son dönemlerde içi boşalmış milliyetçiliğin yükselişe geçtiği günlerde birbirimize, partimize ve ülkemize hep birlikte bir olup sahip çıkmamızdan başka çaremizin olmadığını görüyoruz. 2019 yılı dönüm noktasıdır. Zulme karşı direncin, zalime karşı mazlumun ve adaletin baskıya uğradığı tek kişilik zulme karşı hürriyetin hakim olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz´´dedi.

 Etimesgut İlçesinde 50 bin oyun kararsız bir halde olduğunu ve bu oyları kazanmak için çaba sarf ettiklerini belirten Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti:

´´CHP´nin oylarıyla başkanlık koltuğuna oturan zihniyetlerin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün kurmuş olduğu TBMM´de maalesef halkın iradesiyle seçilen milletvekillerimizi darp edecek kadar gözleri dönmüştür.  Etimesgut 2019 seçimleri için geçmişe yönelik rakamlarla 2015 genel seçimi ve 2014 yerel seçimlerini kıyaslarsak, 2015 genel seçimlerinde 100 bin oy alan CHP 2014 yerel seçimlerinde 57 bin oya düşüyor.  Herkesin kendisine oy verdiği bir dönemde Etimesgut´ta iktidar olan bir belediye 64 bin oy alıyor partisi ama yerel yönetime gelindiği zaman 114 bin oyla belediye başkanı oluyor. CHP´nin buradaki 50 bin oyu kaygan zemin haline gelmiştir. Bunun sebebini çözüp seçimlere daha iyi hazırlanmalıyız.´´ diye konuştu.

 Hedefimiz sosyal demokrat belediyecilik anlayışına yönelik hizmet sunmaktır.

Yılmaz: ´´Günümüzde halen belediye başkanlığı yapan başkanımızın 9 yıllık bütçesi 1,5 milyar. Bu bütçesinin sadece  %7 yatırımlara ayrılmış. Her zaman övünen ve güzel eserler dedikleri sadece %7 gibi bütçenin bir bölümü. Etimesgut halkının vergileriyle toplanan bütçenin, faydalı ve yararlı bir şekilde kullanılmadığını da görüyoruz. Bunun bir örneği olarak Eti- Park İş Merkezi´ni üniversiteler veya hastaneler için yetki verildiği halde ve bunu her seferinde dile getirmemize rağmen, Etimesgut belediyesinin 100 milyon TL´lik malı Adalet Bakanlığına peşkeş çekildi. Acaba bu hizmet birilerinin kendi geleceğini garanti altına almak için atılan bir adım mıydı ? diye sormak istiyorum. CHP belediyeleri, devletin her türlü baskısına rağmen halka her alanda daha mutlu bir kentte yaşamaları için ellerinden gelen her türlü çalışmayı yapıyor. Belediyelerin görevi en değerli arsalarını ranta sunmak değil, halkın ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışına yönelik halka hizmet sunmasıdır.Bu sosyal belediyecilik anlayışını 2019´ da Etimesgutlularla buluşturacağız. Yerel yönetimler sosyal demokratların işidir. Etimesgut belediye başkanı olarak yerel yönetimlerin çok boyutlu olarak bugün daha iyi hizmet anlamında neler yapabiliriz diye toplandık´´ dedi.

HABER: İBRAHİM ŞAHİN



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı