"HEM VARLIKLI OLUR, HEM DE ŞAMPİYONLUĞA OYNARSAN TALİBİN DE ÇOK OLUR"

CHP`de Çankaya Belediye Başkanlığı için aday adayı bereketi yaşandı.

 Çankaya’da 29 aday adayının belediye başkanlığı için CHP`ye başvuruda bulunması üzerine en ilginç yorumlardan biri mevcut Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık`tan geldi.

Çankaya`daki  aday bolluğunu "normal" bulan Tanık,  Çankaya`yı "Varlıklı ve şampiyon adaylığı torba kanunla tescil edilmiş bir belediye olarak görüyorlar" dedi.  Tanık, "Sorunlarını aşmış, kasası dolu, şampiyonluğun en kuvvetli adayları arasında olan bir futbol takımının nasıl taliplisi çok olursa, elbette böyle bir yerin taliplileri de çok olur" değerlendirmesinde bulundu.

Geçen 4 yılı aşkın sürede Çankaya`nın gerçekleşen gelir bütçesinin iki kat büyüdüğüne, borçlarının azaldığına ve gayrimenkul varlığının 3 kat arttığına işaret eden Tanık, gerek yeşil alan, gerek temizlik, gerekse sosyal projeler alanında çok önemli işlerin yapıldığını, kaldırım ve asfalt çalışmalarının tüm ilçeyi kapsadığını vurguladı. Bu dönemin ardından CHP`nin Çankaya`daki favoriliği tartışılmaz hale gelmiştir diyen Tanık, "Adaylığa olan yoğun ilgi CHP`nin Çankaya`da oy patlaması yaşayacağının da işareti kabul edilmelidir" dedi.  

Tanık "Geçtiğimiz dönem AKP`nin Çankaya`yı alma  konusunda az da olsa bir umudu vardı. Çankaya Belediyesi bu dönem yaralarını sardığı gibi ekonomik, icrai ve etik alanlarda itibarı tartışılmayan bir konuma kavuşmuştur.  Öyle ki, AKP  artık Çankaya`yı almamız olanaksız, bari Yenimahalle`yi yeniden alalım yaklaşımıyla sol oyların yoğun olduğu Çayyolu bölgesini Yenimahalle`den alıp Çankaya`ya bağlamıştır. Bizim dönemimizde Çankaya AKP`nin CHP üstünlüğünü baştan kabul ettiği bir kale haline gelmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Sorunlarını aşmış ve zenginleşmiş bir Çankaya`da CHP belediye başkanlığı adaylığı için çok sayıda aday adayı çıkmasını "normal" karşıladığını belirten başkan Tanık, "Çankaya artık hem varlıklı hem de şampiyonluğu tescilli bir ilçedir. Doğal olarak talibi de çok olacaktır" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı