Hırsızlık çetesi çökertildi

Hırsızlık çetesi çökertildi

Başkent´te son 2 ayda ikametlerden 1 milyon TL değerinde ziynet eşyası çalan 7 kişilik hırsızlık çetesi çökertildi. Hırsızlardan birinin çaldığı ziynet eşyalarını kafasına ve koluna takarak çektirdiği fotoğraf ise pes dedirtti

Başkent´te son 2 ayda ikametlerden 1 milyon TL değerinde ziynet eşyası çalan 7 kişilik hırsızlık çetesi çökertildi. Hırsızlardan birinin çaldığı ziynet eşyalarını kafasına ve koluna takarak çektirdiği fotoğraf ise pes dedirtti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Çayyolu, Ümitköy, Yıldız gibi lüks semtlerde gerçekleşen hırsızlık olaylarının artması üzerine çalışma başlattı. Binaların giriş katları ve villa gibi müstakil ikametlere girerek evlerden ziynet, elektronik eşya ve otomobillerin kontak anahtarını alarak araçları çalan hırsızlara yönelik Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda Çankaya, Yenimahalle ve Gölbaşı ilçelerinde 13 adet evden hırsızlık, 2 adet oto hırsızlığı, 2 ayrı iş yerinden olmak üzere toplam 17 hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen yaşları 18 yaşından büyük C.M.G. ve Y.Ö. ile yaşları 18 yaşından küçük T.C.İ., A.D., F.B., A.B. ve A.C.İ. yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 2 adet tüfek, bir adet bilye atar tabanca, 2 adet fişek, bir adet havalı tabanca, 0,73 gram uyuşturucu madde, bir adet LCD televizyon, 3 adet laptop, bir adet Ipad, bir adet kamera, bir adet fotoğraf makinesi,15 adet kol saati, 8 adet kolye, 3 adet yüzük, bir adet bileklik, bir adet gözlük, 2 adet süs kama bulundu.

Şüphelilerden C.M.G.´nin 28 oto, 25 ev, 21 iş yeri, 7 açıktan, 3 otodan, 3 mala zarar verme suçlarından, Y.Ö.´nün 20 oto, 18 iş yeri, bir otodan, bir ev, 3 açıktan hırsızlık, bir yağma, bir mala zarar verme suçlarından, T.C.İ´nin 21 oto, 19 iş yeri, 11 ev, 3 otodan, bir açıktan hırsızlık suçlarından kaydı olduğu belirlendi. T.C.İ.´nin çaldığı ziynet eşyalarını kafasına, koluna ve parmağına takarak çektirdiği fotoğraf ise dikkat çekti.

Düzenlenen operasyonla yakalanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı