Hükümet Tarım Sektörünü Hortumladı.

Hükümet Tarım Sektörünü Hortumladı.

Anadolu Partisi Antalya İl başkanlığı heyeti Antalya’daki Growtech Tarım Fuarını ziyaret ederek, üretici ve tedarikçilerin dert ve sıkıntılarını dinledi ve görüş alışverişinde bulundu.

Sektörde en büyük sıkıntı Tahsilat

Tohum, ilaç, ekipman ve fide üreticilerinin stantlarını dolaşarak sektörün sorunlarını dinleyen, Anadolu Partisi Antalya İl Başkanı Talip Küner ve beraberindeki heyet, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; “Ülkemiz insanının çaba ve becerisi, tarım sektöründeki ilerlememizin asıl itici gücüdür.  Bu sektördeki dışa bağımlılığımız büyük ölçüde fedakar tarımsal girdi üreticilerinin çabaları ile düşürülmektedir. Lakin bu da yeterli değildir. Tarım sektörümüz, ilaç, tohum, hammadde ve teknoloji konusunda tam olarak bağımsız hale gelmek hedefinde olmalıdır.  Oysa bugün, üretici ve tedarikçiler, asıl faaliyetleri ile uğraşmaları gerekirken, tahsilat sıkıntıları ile boğuşmaktadırlar. Sektörde vadeler çok uzamış, karlılıklar düşmüş ve en kötüsü tahsilat yapılamaz hale gelinmiştir.“ dedi.

Tahsilat sıkıntısının Nedeni 2-B satışı

Küner sözlerine şöyle devam etti; “ Sektördeki tahsilat sıkıntısının en büyük sebebi, Hükümetin 2-B arsalarının satışı konusunda uyguladığı yanlış politikalardır. Arsa spekülatörleri ile gerçek çiftçiyi ayırt etmeyi beceremeyen hükümet,  İstanbul’da orman arazisine villa yapan fırsatçı ile, 3 nesildir bu toprakları ekip biçen gerçek çiftçiyi aynı kefeye koymuştur. Köylü tarlasını kaybetmemek için elindekini hükümete vermiş ve yetmiyormuş gibi 5 senelik de borç altına girmiştir.  Zaten ürettiğinden para kazanamayan üretici, bir de tarlası için para ödemek zorunda bırakılmıştır. Nihayetinde, çiftçide ,gübreciye, tohumcuya, ilaççıya ve diğer esnafa ödeyecek para kalmamıştır.  Kısacası Hükümet,tarım sektörünü hortumlamış, çiftçiyi borca, sektörü de sıkıntıya sokmuştur.”

Çözüm Anadolu’da

Anadolu Partisi olarak bu konuda acil eylem planı hazırlamakta olduklarını belirten Talip Küner; “İktidara geldiğimiz gün, tarımsal olarak kullanılan 2-B arazilerinin kalan taksitlerini donduracağız. Peşin ödeyenlere ise ücret iadesi veya yeni arsa tahsis imkanlarını  sunacağız. Devleti tarafından sömürülen bir tarım sektörü değil, desteklenip güçlenen bir tarım sektörü yaratacağız. Çözüm bu topraklarda, Anadolu’da.” dedi.

Anadolu Partisi (kısaca AnaParti), Ekim ayında CHP’den istifa eden Emine Ülker Tarhan tarafından 14 Kasım 2014 tarihinde kuruldu. Partinin güneş ve ayçiçeğinden oluşan ambleminde güneş Anadolu`yu ve umudu; ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyor.

Partinin kurucular arasında eski CHP’lilerin yanı sıra daha önce Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi gibi çeşitli partilerde siyaset yapmış isimler bulunmakta.

 

 

 



Ankara

08.05.2024

  • İMSAK 03:54
  • GÜNEŞ 05:33
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:30
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı