İABB ?NİN YENİLENEN BİNASI GÜNAYDIN?LA AÇILDI

İABB ?NİN YENİLENEN BİNASI GÜNAYDIN?LA AÇILDI

İABB Başkanı ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, İç Anadolu Belediyeler Birliği?nin yenilenen binasını, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın?ın katılımıyla açtı.

 İç Anadolu Belediyeler Birliği’ne Üye Belediye Başkanları ile CHP’nin İç Anadolu Örgüt Başkanlarının katıldığı binanın açılışını, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık birlikte açtılar.

 

“BİRLİK RUHUMUZU YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tebrik telgrafını okuyarak konuşmasına başlayan Bülent Tanık, eğitim salonlarının oluşturulduğu baştan aşağı restore edilen birlik binasını yeni döneme armağan ettiklerini söyledi. Birliğin faaliyetlerinin 48 üyeyle başladığını ve bugün üye sayısının 118’e ulaştığını belirten Tanık, yeni Belediye Kanunu ile birliğin üye sayısının 30 Mart 2014 itibariyle 49’a düşeceğini söyledi. “Üye sayısı düşse de gücümüzü azaltmayarak birlik faaliyetlerimizi yürütmeye, belediyelerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.” diyen Tanık, 12 yılda şekillenen iktidar yapısının bugün büyük bir çatırtı ve dağılma süreci yaşadığını ifade etti. Türkiye’nin basit yapıdan karmaşık yapıya dönüşen bir ülke haline geldiğini vurgulayan Tanık, “Önümüzdeki dönemde daha dikkatli ve daha özenli bir yönetim biçimine ihtiyaç doğuyor. Ulusal yönetim biçimi, yerel yönetim düzleminde daha da önem kazanıyor.” dedi. 

Kapalılıktan ve baskıcı anlayıştan uzak, demokratik ve dayanışmacı anlayışla güçlü yerel yönetim yapılarının giderek daha vazgeçilmez olduğunu ve tek başına kurtuluş olmayacağını belirten Tanık, “Bölgesel coğrafyada bir dayanışma ağı kurarak birlik ruhumuzu daha onurlu yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

“AKP ÜLKEYE 250 MİLYAR LİRA ZARAR VERDİ”

 

Türkiye’nin 76 milyon vatandaşıyla Avrupa’nın birçok ülkesinden daha köklü bir geçmişe ve büyük bir tarihe sahip olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da 2002’den beri Cumhuriyet’le rövanşa girişmiş iktidarın, bugün üstü örtülmeye çalışılan pislikleriyle gün yüzüne çıktığını söyledi. AKP’nin kamu kaynaklarına el uzatarak ülkeye 250 milyar lira zarar verdiğini belirten Günaydın, “Bu parayla, 3 milyon işsize 8 yıl boyunca asgari ücretle maaş ödenebilir. 300 bin atanamayan öğretmen evine ekmek götürebilir. Anadolu insanı bu seçimde iktidarın bu tablosuyla yüzleşerek yeni bir geleceğe adım atacaktır.” dedi.

 

“30 MART’TA YEREL DEMOKRASİNİN ŞAHLANIŞINI KUTLAYACAĞIZ”

 

30 Mart 2014 seçimlerinin tarihin en önemli seçimlerinden biri olduğuna vurgu yapan Günaydın, yeni Belediye Kanunu ile belediye sayısının 2 bin 950’den 1395’e düştüğünü ve seçimlerde, 22 bin Belediye Meclisi Üyesi ve 1200 İl Genel Meclisi Üyesi’nin de seçiminin yapılacağını belirterek yaklaşan seçimler için CHP’nin 750 Belediye Başkanı’nı belirlediğini ancak iktidar partisinin sadece 82 Belediye Başkanı belirleyebildiğini sözlerine ekledi.

CHP’nin kendini değil kentini düşünen yöneticileriyle halktan başka güveneceği hiçbir şey olmadan seçimlere gireceğini belirten Gökhan Günaydın, “30 Mart akşamı Cumhuriyetin, rejimin, halkçı belediyeciliğin ve yerel demokrasinin şahlanışının bayramını kutlayacağız.” dedi. “İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Bülent Tanık’ı ve Encümen Üyelerini dayanışma ve mücadeleleri için kutluyorum” diyen Günaydın, birlik binasının hayırlı olması temennisinde bulundu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli