İABB’ye 21 yeni belediye katıldı

İABB’ye 21 yeni belediye katıldı

Türkiye Belediyeler Birliği ve İç Anadolu Belediyeler Birliği’nin 23-27 Ekim 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenlediği, Mevzuat Bilgilendirme Semineri ve İABB’nin 60’ıncı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Yenimahalle Belediyesi ve İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Fethi Yaşar’ın öncülüğünde gerçekleşen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da katıldı. Toplantıda meclis kararı ile 21 belediyenin İABB’ye üyeliği kabul edildi ve yeni katılanlarla İABB, üye belediye sayısını 200’e çıkarttı.

“Bizler halka hizmet için bu makamlara geldik”

İABB’nin belediyeler arası dayanışma ve yardımlaşmada önemli görevler üstlendiğine değinen Başkan Yaşar, “İABB, belediyelerin hem eğitim çalışmalarını hem de proje çalışmalarını, birbirleriyle dayanışma içerisinde planlayarak, kentlerin yaşanacak bir hale gelmesi için hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Amacımız, belediye başkanlarımızın kentlerindeki kaynakları verimli kullanarak, kanunların verdiği yetki sınırları içerisinde, halkımıza hizmet etmesini ve imkânları olan belediyelerimiz ile eksikleri olan belediyelerimizin yardımlaşmasını sağlamaktır. Bu konuda bu güne kadar birçok çalışma yürüttük. Üye belediye başkanlarımızı hem ülkemizde hem de uluslararası arenada belediyecilik deneyimlerini arttırmak için çeşitli etkinliklerle, gezilerle buluşturduk. Bizler halka hizmet için bu makamlara geldik. Halka hizmet için birlikte elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Toplantıda Birlik Meclis üyeleri ile güncel mevzuat konuları üzerine değerlendirme, Dünya Bankası ve yurtdışı kredileri, Belediye ortaklık fonu ve paylardan yapılan kesintiler, personel giderlerinin yasal sınırı ve alternatif istihdam modelleri, belediyeler için yatırım teşvik belgesi uygulamaları, belediye şirketleri ve uygulamada karşılaşılan sorunlar konuşuldu.

Vatandaşa hizmet götürme noktasında desteğe hazırız

Konuşma yapan bir diğer isim Seyit Torun ise, Belediyeler Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklik hakkında konuştu.

Torun, “Yeni yasama döneminde Belediyeler Kanunu’nda değişiklik yapılması bekleniyor. Elbette bazı değişiklikler yapılmalı.  Yerinde olan, gerçekten çözüm üreten, vatandaşa hizmet götürme noktasında kolaylaştırıcı olacak konularda destek vermeye hazırız” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: belediye katıldı

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli