İç Anadolu Belediyeler Birliği genişliyor

İç Anadolu Belediyeler Birliği genişliyor

İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB) 64’üncü Olağan Meclis Toplantısı, Antalya’da yapıldı. Yenimahalle Belediyesi ve İABB Başkanı Fethi Yaşar’ın Başkanlığında gerçekleşen toplantıda birliğe 11 yeni üye katıldı.

İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB) 64’üncü Olağan Meclis Toplantısı, Antalya’da yapıldı.  Yenimahalle Belediyesi ve İABB Başkanı Fethi Yaşar’ın Başkanlığında gerçekleşen toplantıda birliğe 11 yeni üye katıldı.

Türkiye en az belediyesi olan ülkelerden

Ülkenin ekonomik bir darboğazdan geçtiğine dikkat çeken Başkan Yaşar, “Bütün siyasi partilerin programlarında yerel yönetimlerin güçlendirileceği vaat edilmesine rağmen yetkiler giderek sınırlandırılıyor. Hâlbuki bir ülke kalkınacaksa, milli hâsıla büyüyecekse, şehirler yaşanabilecek hale gelecekse, genel idarenin yükü azalacaksa bu yerel yönetimlerin güçlenmesiyle olur. Türkiye en az belediyesi olan ülkelerden. Avrupa’da küçük köyler bile belediyeler ile yönetiliyor. Biz bu sayıyı da düşürdük. Öyle ya da böyle halkın mutluluğu için çalışıyoruz. Çünkü bizim çalışmalarımızın çıkış noktası halkımızın devlete olan güvenini sağlamaktır” diye konuştu.

Pandemide hükümetin yükünü belediyeler hafifletti

Yaşar, “Pandemide asli görevlerimizin de haricinde başka görevler de yüklendi. Yerel yönetimler, maddi ve manevi olarak büyük bir çabanın içerisinde. Şunu iddia ile söylüyorum; bu pandemi sürecinde yerel yönetimler taşın altına elini koymasaydı bugün pandemiyle olan başarıyı yakalamak mümkün değildi. Hepimiz hem sosyal hem de sağlık açısından çok güzel görevler yaptık. Halkımızı pandemiden kurtarmak için bir bütünlük içerisinde büyük mücadele verdik “ dedi.

11 belediye daha birliğe katıldı

İABB olarak ihtiyacı olan belediyelere hiçbir ayrım gözetmeden destek olmaya devam edeceklerini belirten Yaşar, birliğin her geçen gün büyümesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Adıyaman Gölbaşı ve Şambayat Belediyesi, Çanakkale Çan Belediyesi, Çorum Uğurludağ Belediyesi, Denizli Baklan Belediyesi, İzmir Tire Belediyesi, Karaman Ermenek Belediyesi, Kırıkkale Hacılar Belediyesi, Mersin Mezitli Belediyesi, Trabzon Çarşıbaşı ve Beşikdüzü Belediyesi birliğe üye oldu.



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı