İKTİDARI RAKAMLARA TAKLA ATTIRMAKTAN VAZGEÇMELİDİR!

İKTİDARI RAKAMLARA TAKLA ATTIRMAKTAN VAZGEÇMELİDİR!

AKP iktidarı aylardır ekonomide yaşananlara kriz dememek, işsizliği ve enflasyonu düşürmek için rakamlara takla attırmaktadır. AKP iktidarının rakamlarla oynama kabiliyeti dahi işsizliği ve enflasyonu gizleyememektedir.

Ülkemizi uzun yıllardır yöneten AKP iktidarının, ekonomi iyi gidiyor söylemi TÜİK´in işsizlik rakamları ile fiyasko ve aldatmaca çıktı.

AKP iktidarı ülkedeki ekonomik krizi görmezden gelse de sorunlar her geçen gün artmaktadır. TÜİK´in açıkladığı veriler ekonominin ağır tablosunu göstermektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim ayı işsizlik rakamları oranını yüzde 11.6 olduğunu açıkladı. Ülke genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 yılı Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 501 bin kişi artarak 3 milyon 788 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 1.3 puanlık artış ile yüzde 11.6 seviyesinde gerçekleşti.

Ekonominin kötü gidişatı durdurulamamakta ve bu şekilde ilerlenmesi durumunda maalesef işsizlik daha da büyümeye devam edecektir.

İşsizlik ve enflasyon AKP iktidarının yapısal sorunu olmuştur. AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe ekonomideki kriz büyümeye, milyonlarca emekçinin açlığı ve binlerce firma kapanmaya devam edecektir.

AKP iktidarı; ekonomi yönetiminde, ‘enflasyonla topyekün mücadele´ gibi, işsizlikle mücadele konusunda da yeni bir ‘istihdam paketi´ açıklamakla geçiştirecektir. 

İktidar, hangi adımları atarsa atsın, yaşanan işsizliği ve enflasyonu kısa vadede telafi etmeye dönüktür. AKP iktidarının politikaları, işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması mümkün değildir. Yaşanan işsizlik krizinin önümüzdeki süreçte sadece ekonomik sonuçlarıyla değil siyasi gerilimleri de gündeme getirecektir.

Ülkedeki işsizlik göstergeleri vatandaşların ekonomik zorluklarını anlatmaktadır. İşsizlik göstergelerine ek olarak açlık ve yoksulluk da artmaya devam edecektir. 

Ekonomideki durgunluğun, daralmanın ve işsizliğin etkisi yerel seçimler sonrası daha da artacaktır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP hükümetini kaygı ve endişe verici rakamlar karşısında ciddi ve somut adımlar atmaya, milyonlarca gencimizin ve yurttaşımızın işsizlik sorununu çözmeye davet ediyoruz.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli