İLÇE BAŞKANLIĞINA YILDIRIM ATANDI

İLÇE BAŞKANLIĞINA YILDIRIM ATANDI

Yerel Seçimler dolayısıyla genelge gereği istifa eden CHP Çankaya İlçe Başkanı Yeliz Aşcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, görevlerini yeni İlçe Başkanı Fahri Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerine törenle devrettiler.

İlçe Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen devir-teslim töreninde konuşan İl Başkanı Rıfkı Güvener; bayrak değişiminin parti için hayırlı olacağını, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi´nin gerek Ankara ve İlçelerinde gerekse Ülke genelinde çok başarılı sonuçlar alacağını belirterek “Çankaya İlçe Başkanlığı görevine atanan Fahri Yıldırım ve Yönetim Kurulunun Çankaya´da büyük başarı kazanacağı inancındayım" dedi.

Ardından söz alan önceki İlçe Başkanı Yeliz Aşcı ise; "Yaşadığımız süreci hepiniz biliyorsunuz. İlçe başkanımızın istifasıyla bu onurlu görevi üstlendim. Ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım canla başla çalışarak bu göreve layık olmaya çalıştık. Çankaya Belediyesi Meclis Üyeliği aday adayı olduğumdan İlçe Başkanlığı´ndan istifa etmem sonucunda İl başkanlığımızca oy birliği ile Çankaya İlçe Başkanlığı´na görevlendirilen Fahri Yıldırım´a ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma başarılar diliyorum." dedi.

Yeni İlçe Başkanı Fahri Yıldırım yaptığı konuşmada "Buradan sesleniyorum; Çankaya´da siyaset yapmak isteyen her arkadaşıma demokratik kurallar içinde bu İlçe Yönetimi sahip çıkacaktır. Ama siyaset yaparken partinin kurumsal yapısına saldıran, milletvekilline saldıran, belediye başkanına saldıran, örgüt yöneticilerine saldıran arkadaşlarıma siyaset yaptırmayacağım, bunu söylüyorum. Biz artık sokağı örgütlemek zorundayız. Sokakta toplumsal muhalefeti örgütleyen ve sokakta nefes alıp savaşan, her türlü sendika, Demokratik Kitle Örgütleri, Meslek Odaları, Halkevleri ve diğer sol grupların yanında olacağımızı buradan bildirmek istiyorum. Tutuklanan Halkevleri yöneticileri bundan sonra her savaşında ve her kavgasında Çankaya İlçe Yöneticilerini ve tüm üyelerini yanlarında göreceklerdir" dedi .

Yıldırım konuşmasında; artık Çankaya´da siyasetin mecrasının değişeceğini, Çankaya´da partiye küsen, olumsuz gözle bakan, kurumsal yapıya zarar veren hiçbir parti üyesinin kesinlikle örgütlenmede ve süreç içinde siyaset yapmasına müsaade etmeyeceğini belirtti. Şu ana kadar İlçe Üyesi olup partinin tüzüğünü kabul etmiş, siyaset yapacağım diyen her arkadaşın her kademedeki göreve talip olmasını saygı ile karşılayacağını ve Çankaya İlçe´nin olanaklarını ve Yönetimin tamamının bu şeffaf siyaset yapma anlayışı içerisinde olan arkadaşların önünü açmak kaydı ile tüzüğün bütün demokratik hükümlerini hayata geçireceğini söyledi. Bundan sonra sadece İlçe binalarının dışında AKP´nin partiye yaptığı saldırılarını dolaylı ve dolaysız olarak telaffuz eden, partiye küskünlük, sandığa gitmeme, oy vermeme ve siyasetten uzak davranan arkadaşları ikna ederek yeniden örgüt çatısının altında toplayacağına dikkat çekti.

Çankaya´dan giden İl yöneticilerinin, seçilen Belediye Meclis Üyelerinin, bundan sonra İlçe ile birlikte siyaset yapmalarını, bütün kararları burada ortak aldıktan sonra Belediyede görevlerine devam etmeleri gereğinin önemini özellikle vurguladı.

İLÇE YÖNETİM KURULU

FAHRİ YILDIRIM (BAŞKAN)

Melek GÜREŞ

Helin KAYA

Fatih YİĞİT

Ramazan Artun DAYIOĞLU

Sevda KESKİN AKMAN

Metin BAŞ

Nevruz BAKIRTEPE

Ozan ÜNLÜ

Ersan EMRE

Zeki YAĞIZ

Hüseyin Can GÜNER

Önder SAN

Cemal ÜLGER

Berna YANAR

Nazım YURDAKUL

Hasan TEKE

Musa KIRAL

Fikret Sinem AKSOYOĞLU

 



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı