İMKON 3.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

İMKON 3.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, büyüme ve istihdamı artırma ihtiyacının inşaat sektörünün önemini daha da büyüttüğünü belirten Baran, “Bu yönüyle inşaat sektörü sadece yapıları değil ülkemiz geleceğini de inşa ediyor” dedi.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) 3.Olağan Genel Kurulu, ATO Meclis Salonu´nda yapıldı. ATO Başkanı Gürsel Baran, Genel Kurul´da yaptığı konuşmasında, inşaat sektörünün, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden birisi olduğuna dikkati çekerek, “İnşaat sektörü, gerek beraberinde harekete geçirdiği yaklaşık 250 ayrı sektör, gerekse istihdam kapasitesi ile ekonomide büyük ağırlığı olan öncü bir sektör… Hiçbir ekonomik faaliyet bu kadar çok doğrudan ve dolaylı etki doğurma gücüne sahip değil” dedi.

 “İNŞAAT SEKTÖRÜ GELECEĞİMİZİ DE İNŞA EDİYOR”-

Büyüme ve istihdamı artırma ihtiyacının inşaat sektörünün önemini daha da büyüttüğünü belirten Baran, “Bu yönüyle inşaat sektörü sadece yapıları değil ülkemizin geleceğini de inşa ediyor” diye konuştu. ATO Başkanı Baran, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği´nin raporuna göre inşaat sektörünün, 2017 yılında yüzde 8,9 büyüdüğünü, toplam istihdam içindeki payının da yüzde 7,4 olarak gerçekleştiğini bildirdi. İnşaat sektörünün yurt dışındaki başarılarına da işaret eden Baran, “Bu kadar önemli bir sektörün ayakta tutulması, müteahhitlerimizin önündeki bürokratik engellerin kaldırılması, müteahhitlerin bürokrasi ile uğraşan değil bürokrasiden destek alan bir noktaya gelmesi, sektörün disipline edilmesi, her önüne gelenin müteahhitlik yapmasının önüne geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.

 BAŞKAN TUNA: “DERT BABASIYIZ”-

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu da konuşmasında sektörün sorunlarını dile getirdi. Plansız ve imar rantına dayalı konut üretimi, her önüne gelenin müteahhitlik yapabilmesi, demir fiyatlarının yüksekliği gibi sorunlara dikkati çeken Tellioğlu, inşaat sektörünün ayağındaki prangalardan kurtulması için Müteahhitlik Hizmet Kanunu´nun çıkarılması gerektiğini vurguladı. “Müteahhitlik sektörü zor durumda, can çekişiyor. Yarım nefesle iş yapmaya çalışıyoruz” diyen Tellioğlu, sektörle ilgili düzenlemeler yapılırken sektör temsilcilerinin de görüşlerinin alınmasını istedi.

MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal ise inşaat sektöründe yaşanan değişim ve dönüşüme dikkati çekerek, müteahhitlerin banka kredisi kullanmak yerine güç birliği yaparak kendi fonlarını oluşturmaları tavsiyesinde bulundu. Erdal, sektör için yurt dışında büyük fırsat ve imkanlar bulunduğunu da hatırlattı.

İMKON 3.Olağan Genel Kurulu´na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ATO Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yılmaz ve Temel Aktay, MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, TÜMSİAD Başkanı Abbas Demirbaş, ATO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ve İMKON il temsilcileri katıldı.  



Ankara

01.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:42
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:50
  • YATSI 21:20
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı