İnşaat Sektörünün Dinamikleri Çok Farklı

İnşaat Sektörünün Dinamikleri Çok Farklı

Ünsal; Türkiye için önemli bir ekonomik değer olan özel sektör inşaat şirketlerinin katkısının artması ve yatırımlarının çoğalması modern projelere imza atılmasını sağlamak için bürokratik engeller değil çözüm üretilmesi gerekli."

 Ankara Sincan’da faaliyet gösteren Ünsal Group yönetim kurulu başkanı Orhan Ünsal Ankara kulislerinde hem siyasi hem  İnşaat sektöründe çalışmaları ile göz dolduran, GİAD (Gümüşhane İş Adamları Derneği) nin yönetim kurulu üyesi  Ünsal Etimesgut Belediye başkanlığına Ak Partiden Aday olabilecek öne çıkan isimler arasında gösterilmektedir.Orhan Ünsal 32 yıldır yürüttüğü inşaat sektörü nün yanı sıra bir dönem DYP ankara il başkanlığını da yapan Ünsal DYP eski Genel  Başkanı Süleyman Soylu’nun Ak Partiye geçişi ile birlikte  Ak partiye geçtiğini siyasi hayatını Ak Partide sürdüreceğini belirtti.
Orhan Ünsal "Ünsal Group" ne zamandır sektörde?
İnşaat sektöründeki çalışmalara 1981 yılında başlayan Ünsal projelerinin çoğunu Ankara’ nın batı koridorunda yapmış ve bölgenin gelişmesinde öncülük üstlenmiş, bu zamana kadar 2000 binin üzerinde konut ve bine yakın da ticari amaçlı ünite yapımını gerçekleştirdiğini vurgulayan Ünsal bu bölgenin ticari ünitelerinin hemen hemen tamamı Ünsal grup imzasını taşımaktadır. Ünsal Group olarak inşaat sektöründe 4 şirket ile faaliyet gösteriyoruz. Berlika yapı As, Giad As, Yusuf Yücel Ünsal İnşaat Ltd. ve Ünsal Park Yapı Ltd. grubumuzun bünyesinde yer alan şirketlerdir.
Devam eden Projeler hakkında bilgi verir misiniz?
Ankara Eryaman’da, yapımı devam eden iki projenin olduğunu, bunun yanında temmuz ayında yine Eryaman’ da Green Park projemizin de temelini atacağını söyledi. Eryaman İstanbul yolu üzerinde yer alan Green Park, içerisindeki sosyal donatı ve yeşil alanları ile şehrin içinde huzuru ve mutluluğu sunan bir yasam alanı olacak. Projemiz konumu itibari ile de çok avantajlı. Green park, Metro istasyonuna 200, Göksu parkına 700 m mesafede, Atatürk orman çiftliğinin ormanlık kısmına bakan, yeşilliklerle etrafı çeviri bir proje. Eryaman’daki diğer bir projemiz ise; 150 konut ve 100 is yerinden oluşan, Consept Eryaman projesidir.2014 yılı sonunda teslim edeceğimiz Consept Eryaman’ da iki market, düğün salonu, yüzme havuzu, spor salonu ve farklı büyüklüklerde is yerleri bulunuyor. 8 ay sonra teslim edeceğimiz, Optimum alış veriş merkezinin karsısında yer alan Ünsal Court projemiz, hastane ve otel konseptine uygun bir proje.5 bin m2 arazine üzerine oluşan projemizde 20 bin m2 kapalı alan var. Sosyal tesislerin ve spor salonun yer aldığı Ünsal Court da ayrıca 45 ofis ve 7 mağaza da yer alıyor. Ünsal Group olarak diğer bir projemiz Ankara
Çayyolu’nda yer alıyor. İki etap halinde yapımını sürdürdüğümüz projemizin ilk etabında 20 daire 16 villa, ikinci etabında ise 40 konut 6 villa yer almaktadır. 2014 yılı sonuna kadar, yani bir buçuk yıl içerisinde 400 e yakın konut, 200 e yakın is yerini bitirip teslim etmiş olacağız.
Sektörün durumu nasıl?
İnşaat sektörü, siyasi istikrar ve siyasi istikrarın bir sonucu olan ekonomik istikrardan pozitif yönde etkileniyor. Hepimizin malumu son 3 dönemdir Türkiye siyasi ve ekonomik yönden istikrarlı bir şekilde yönetildi. Buda sektörümüzü büyüttü. “BÜROKRATİK ENGELLER FREN ETKİSİ YAPIYOR” Türkiye gibi hızlı gelişmekte olan ülkelerde özel sektörün önünde fren etkisi yaratan konuların basında bürokratik engeller geliyor. Biz getirilen yasaların sektörü daha iyi yerlere getirmesi açısından önemli olacağının bilincindeyiz, bu yüzden de destekliyoruz, yalnız inşaat sektörünün kimyası çok farklı.“ŞİRKETLERE GEÇİŞ SÜRESİ TANINMALI”
Adınız yerel seçimler için konuşuluyor. Sizin fikriniz nedir?
Ben toplumun her bir ferdinin ülkesine karsı sorumluluklarının olduğu inancındayım. Bugün bir işadamı olarak ülkeme karsı olan sorumluluklarımı yerine getirmek için çalışıyorum. Bunu bir görev gibi görüyorum. Yarın bize başka bir görev verilir biz o zaman onun için çalışırız. Daha önce aktif siyasetin içinde yer aldım. İl başkanlığı yaptım. Şimdide bölgemizde yaklaşan yerel seçimler için adaylığımız konuşuluyor. Bu konuda teveccüh gösterilmesi de ayrı bir gururda veriyor. Bizim için yerin ve konumun önemi yok, bu ülkenin yararına olacak her isin içinde yanında ve önünde oluruz dedi.
Haber: Orhan Aydan / Özel röportaj 


Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı