İŞSİZLİK SONA ERİYOR…

 İŞSİZLİK SONA ERİYOR…

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın Şehirdeki işsizliği azaltmaya yönelik çabaları kaynakçılık kursu 3’üncü kuruyla devam ediyor.

Polatlı Belediyesinin işsiz gençleri meslek ve sanat sahibi yapmaya yönelik Çıraklık Eğitim Merkeziyle birlikte düzenlediği kaynakçılık kursu başladı.

Polatlı Belediyesi AR-GE İstihdam Merkezi Kaynakçılık kursu başlaması nedeniyle Çıraklık Eğitim Merkezinde tören düzenlendi.

 Çıraklık Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı’da işsizliğe çare olmanın öncelikleri arasında olduğunu bu nedenle oluşturdukları İstihdam Merkezi aracılığıyla 1200’ün üzerinde insanın işe yerleştirildiğini dile getirdi. Başkan Yıldızkaya, ‘’ sizlerin meslek sahibi olmasına vesile olmaktan çok mutluyuz.   Seçildiğimiz gün itibariyle bütün kaynakları zorlayarak yeni istihdam alanları yaratmak, işsiz arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, hemşerilerimize imkân sağlamak adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu tür kurslarla, koordinasyonlarla şehrimizdeki işsizlik sorununa elimizden geldiğince çare bulmaya çalışıyoruz.’’ dedi.

-KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR-

Başkan Yıldızkaya, ‘’ Kursumuzun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bu kurs İŞKUR, Çıraklık Eğitim Merkezi ve Polatlı Belediyemizin birlikte açtığı 3’üncü kurstur.  Daha önce açılan kurslarda da sizler gibi genç kardeşlerimiz buraya geldiler,  eğitim gördü, eğitimin sonunda sertifikalarına ve işlerine kavuştular.    Kaynakçılık mesleğinin detaylarını öğrendiler ve kurs sonunda hemen tamamı da işe yerleşti.  Hızla gelişen büyüyen Ülkemizde ve Şehrimizde kalifiye eleman sorunu var.  Polatlı Belediyesi olarak rutin hizmetlerin dışında,  insanımızı iş güç sahibi yapmak için çaba sarf ediyoruz.’’ diye konuştu.

 Kaynakçılık Eğitiminden yararlanan kursiyerler, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve emeği geçenlere şükranlarını ifade etti.

Kursiyerler Yeni Sanayi Sitesi içerisinde Çıraklık Eğitim Merkezinde Haftanın 5 günü 40 saat,  toplamda 5 hafta 208 saat teorik ve pratik kaynakçılık eğitimi alacak.

Törene Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya,   MHP İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç,  Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Akdeniz, Milli Eğitim Müdürü Hayri Doğruel,  Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Çıraklık Eğitimi Merkezi Müdürü Tacettin Gültekin,  Polatlı Belediyesi AR-GE İstihdam Merkezi sorumluları Doğan Yumuşak ve Orhan Çiftçi ile kursiyerler katıldı.

 



Anahtar Kelimeler: İŞSİZLİK SONA ERİYOR…

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli