İYİ Parti Ankara İl Başkanlığından, Cahit Özkan'a suç duyurusu

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığından, Cahit Özkan

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ve beraberindeki partililer, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın "İYİ Parti'yi FETÖ kurdu" şeklindeki sözlerini yargıya taşıyarak, Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ve beraberindeki partililer, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın "İYİ Parti'yi FETÖ kurdu" şeklindeki sözlerini yargıya taşıyarak, Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

İYİ Parti Ankara İl  Başkanı Yetkin Öztürk, partililerle birlikte Ankara Adliyesi’ne gelerek, katıldığı televizyon programında İYİ Parti için "FETÖ’nün kurdurttuğu partidir" ifadesini kullanan, FETÖ’nün Balyoz Kumpası bildirisini okumasıyla tanınan, AKP Meclis Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan hakkında "hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk suç duyurusu dilekçesini, Cumhuriyet Başsavcılığı’na vermeden önce Ankara Adliyesi önünde bir açıklama yaptı. Öztürk, şunları söyledi: “Onlar da bilirler ki bizim ömrümüz FETÖ denilen alçak terör örgütü ile mücadele ile geçmiştir. Bizim kumaşımızdan FETÖ’cü çıkmaz. Bizim kumaşımızdan terör örgütü üyesi çıkmaz. Cahit usta başka kapıya, buradan sana ekmek çıkmaz” dedi.

“Bizim kumaşımızdan FETÖ'cü çıkmaz, Cahit usta başka kapıya”

Öztürk şöyle konuştu: "Bugün biz buraya Cahit Özkan’ın bir süre önce bir televizyon kanalında yapmış olduğu açıklamalarla ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere toplandık. İktidar mensupları dünyanın en iyi icadı olan aynaya bakmaktan bir haber alçakça ve şerefsizce partimizin kurucularına, tüm üyelerine FETÖ yakıştırması yapmıştır.  Cahit Özkan hepimiz biliyoruz ki FETÖ'ye güzellemeler yaparak ulusal basında boy boy fotoğraflar vererek o dönemki hoca efendisine salya sümük ağlayarak güzellemeler yapan birisiydi. O dönemin FETÖ'cü hakim ve savcılarına sözde hukukçu olan bu arkadaş güzellemeler yapıyordu. Geldiğimiz noktada Cahit Özkan denilen şahıs bir dönemin usta sihirbazı Mandrake’ye rahmet okutur hale geldi. Bu arkadaşlar FETÖ ile iş tutuyorlar, koyun koyuna oluyorlar sonra bir bakıyorsunuz pürü pak oluyorlar. Bunların ana sebepleri nedir biliyor musunuz? Ben Ankara İl Başkanıyım Allah çalışana verir. Gece gündüz çalıştık. Şu an da Ankara’da İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 21’i geçti. Sancıları, yakıştırmaları bu. Onlar da bilirler ki bizim ömrümüz FETÖ denilen alçak terör örgütü ile mücadele ile geçmiştir. Bizim kumaşımızdan FETÖ’cü çıkmaz. Bizim kumaşımızdan terör örgütü üyesi çıkmaz. Cahit usta başka kapıya, buradan sana ekmek çıkmaz." dedi.

“Suni gündemlere karnımız toktur ”

İYİ Partili Öztürk: “Başta Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, Anadolu’yu karış karış gezmektedir. Bizler de Ankara’yı ilçeleriyle karış karış geziyoruz. Taşra olan 15 ilçemizde dokunmadığımız bir tek el kalmamıştır. Alnımız ak, net bir şekilde vatandaşımızla buluşuyoruz. Cahit Özkan, git yüreğin yetiyorsa Denizli’de o feryat eden esnafla buluş. Öyle suni gündemlerle birilerine kendini şirin göstermek için bu tür müptezelliklere girme. Sana artık bu konuda kimse prim vermeyecektir. Biz adalete güveniyoruz. Adaletin terazisi şaşmayacaktır. Bu konuda devletin savcılarının ve hakimlerinin vicdanlarının, vatandaşların sesi olacaklarını ve ‘artık yeter’ demeleri gerektiğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından İYİ Partililer, Özkan hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.



Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı