İYİ PARTİ’DEN KANAL İSTANBUL VE ARDINDAKİ GERÇEKLER PANELİ

İYİ PARTİ’DEN KANAL İSTANBUL VE ARDINDAKİ GERÇEKLER PANELİ

İYİ Parti 18 Ocak Cumartesi günü İstanbul Kongre Merkezi’nde “Kanal İstanbul Projesi Ve Ardındaki Gerçekler” konulu Panel düzenledi.

Panele İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları, CHP Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleri, İBB Genel Müdürleri, İBB Genel Sekreter Yardımcıları, Akademisyenler ve çok sayıda İstanbullu katılım gösterdi.
Moderatörlüğünü İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican’ın yaptığı panelde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Prof. Dr. Cemal Saydam, Faruk Loğoğlu panelist olarak konuşma yaptı. 
Panelin açılış konuşmasını yapan Ahat Andican, Kanal İstanbul projesi ile ilgili AKP iktidarının halka “Boğaz güvenliği sağlayacağı, kanaldan gelir elde edileceği, Türkiye’nin siyasi prestijini arttıracağı ve ekonomik büyümeye katkı sağlayacağı” gibi 4 gerekçe sunulduğunu ifade etti. Bu gerekçelerin İstanbul’un gerçeklerini göstermediğini söyleyen Andican, gerçekleri bu panelde anlatacaklarını belirtti.
KANAL İSTANBUL GERÇEKLEŞİRSE MARMARA ÖLÜR
Panelistlerden Prof. Dr. Cemal Saydam, Kanal İstanbul projesinin Marmara denizinin yapısına uygun olmadığını anlattı ve proje ile ilgili yayınlanan ÇED raporunu incelediğini belirten Saydam, “Bu projenin gerçekleşmesi halinde su sıcaklığı ve tuz oranı değişeceği için Marmara ölür” dedi.
TÜBİTAK’ın proje ile ilgili olumlu rapor vermesini değerlendiren Saydam, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dönerek “Lütfen bu ÇED raporunu olumlu bulan bilim adamlarıyla beni karşı karşıya getirin. Bunu onlarla tartışalım” çağrısında bulundu.
NE ARARSAN VAR PROJESİ
Panelin son konuşmasını yapan Ekrem İmamoğlu, “Bu proje her renge giriyor ben buna bukalemun proje diyorum. 2011 yılında Sayın Cumhurbaşkanı bu projenin çok boyutlu bir proje olduğunu söylüyordu. Bu projenin aynı zamanda ulaştırma, bayındırlık, enerji, eğitim istihdam projesi olduğunu hatta bu projenin şehircilik, aile, konut projesi diyor, en önemlisi de bu proje bir çevre projesidir diyor. Tanımda bu kadar çeşitlilik var; yaniİstanbul’un çevresini, tabiatı, denizi, çeşitli su kaynaklarını bitki ve yaşamını koruma projesidir. Ben 2011’deki Sayın Cumhurbaşkanı’nın 2011’deki bu açıklamasını 10 defa falan okudum bugünün neresiyle uyuşuyor bulamadım. Sayın Cumhurbaşkanı’na bence o dönem başka proje anlattılar. Bu proje o tanımlara uymuyor” şeklinde konuştu. 
Kanal İstanbul ile birlikte 316 bin kişinin yerinden edilip taşınacağını ifade eden Ekrem İmamoğlu, “Esas kıyamet burada kopacak. Orada yaşayan vatandaşlar bunun farkında değil” dedi.
Panelin sonunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener panelistlere plaketlerini takdim etti.
 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli