Jandarma Karakolu?nun Titiz Takibi

Jandarma Karakolu?nun Titiz Takibi

Ankara Akıncı Hava Üssü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında yabancı uyruklu İkram Jadigarov (17) hayatını kaybetti.

 Ailesiyle birlikte Türkiye’ye çalışmak için gelen yabancı uyruklu İkram Jadigarov, anne ve babasını Konya’da bırakarak Ankara’ya geldi. Tarım işlerinin yoğun olduğu bölgelerde çalışarak para kazanan Jadigarov, Başkert’te Ayaş, Yenikent, Sincan gibi ilçelerde tarlalarda çalışmaya başladı. 25 Ağustos’ta bisikletiyle işten dönen 17 yaşındaki Jadigarov’a, akşam 22.00 sularında Yenikent-Ayaş yolunda bir otomobil çarptı. Jadigarov, 112 Acil Servis ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamazken, kazayı yapan sürücü olay yerinden kaçtı.

ARAÇ PARÇASI BULUNDU

Jadigarov’un hayatını kaybetmesinin ardından olay yerine gelen Yenikent Jandarma Karakolu’na bağlı ekipler Hollywood filmlerine taş çıkartacak bir operasyon için düğmeye bastı. Kazanın olduğu bölgede geniş güvenlik önlemi alan uzmanlar, ayrıntılı bir çalışma başlattı. Ekipleri, olay yerinde Hyundai marka otomobile ait bir parça buldu.

TÜMÜNÜN LİSTESİ ÇIKARILDI

Kazanın yaşandığı yol üzerinde herhangi bir güvenlik kamerası ve görgü tanığının olmaması işleri zorlaştırdı. Karakola bağlı uzman ekipler, tüm zorluklara karşın çalışmalarını sürdürdü. Ellerindeki otomobil parçasından iz süren ekipler, kazanın yaşandığı noktadan 20 kilometre uzaklıktaki kamera kayıtlarını inceledi. 22.00 ile 23.00 saatleri arasında bölgeden geçen tüm Hyundai marka araçların listesi çıkarıldı.

40 GÜNLÜK TAKİP YAKALATTI

Yenikent üzerinden Ayaş istikametine kazadan sonraki ilk bir saatte toplam 50 Hyundai marka aracın geçtiğini belirleyen uzmanlar, trafik ekiplerinden yardım istedi. Son safhada plaka bilgilerinden otomobilin Ali Acar’a ait olduğunu belirlendi. Olay yerindeki otomobil parçası ile Acar’ın aracı üzerindeki bulgular eşleştirildi. Yenikent Jandarma Karakolu, İkram Jadigarov’u öldüren sürücüyü 40 günlük titiz takibin ardından yakaladı. Suçunu itiraf eden Acar, Sincan Adliyesi’nde mahkemeye çıkartılarak tutuklandı.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli