KADINLAR SORDU, BAŞKAN TUNA YANITLADI

KADINLAR SORDU, BAŞKAN TUNA YANITLADI

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, yoğun istek üzerine tekrarlanan ?Kadınlar Soruyor, Yerel Yönetimler Cevaplıyor? adlı programa katıldı.

 İlçedeki hanımların sorularını yanıtlayan Başkan Tuna, Sincan için yapılan ve yapılacak projelerini de hanımlara anlattı. Büyük ilgi ile karşılanan Başkan Tuna, Hanımlar Konağı’nın da müjdesini verdi.

 

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna hanımlarla bir araya gelerek ilçede yapılan ve yapılacak projeleri anlattı. Kadın ve Genç Girişimciler Derneği tarafından düzenlenen “ Kadınlar Soruyor, Yerel Yönetimler Cevaplıyor” adlı programa yoğun istek üzerine tekrar katılan Başkan Tuna, büyük ilgi gördü. 7 yıldır kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarla adını duyuran dernek yönetimi, siyasetle ilgili ilk çalışmasını Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ile birlikte gerçekleştirdi. Başkan Tuna’ya katılımlarından dolayı teşekkür eden Kadın ve Genç Girişimciler Derneği Başkanı Nurgül Deniz, hanımlarla Başkan Tuna’yı bir araya getirmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.


Hanımların Yerel Yönetimlerin izlerinden çok etkilendiğini ifade eden Kadın ve Genç Girişimciler Derneği Başkanı Nurgül Deniz, “ Bu toplantı biz hanımlar için ayrı bir önem arz ediyor. Bizler yerel yönetimlerin hizmetlerinden en çok etkilenen kesimiz. Kadınlarla yerel yönetimi bir araya getiriyoruz ki birinci ağızdan sorunlar paylaşılsın çözümler bulunabilsin. Sincan Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’nın ilgi ve alakası ile çok verimli geçen ilk toplantının ardından hanımların yoğun isteği üzerine ikincisini de yapmaya karar verdik. Başkanımızda bizleri kırmadı kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

HANIMLARA MÜJDE


Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen platformda Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, hanımlara da bir müjde verdi. Pazar pazarının yerine yapılan Kent Meydanında da hanımlara yönelik bir merkez planladıklarını ifade eden Başkan Tuna, “Büyüklerimize yaptığımız Güngörmüşler Konağı gibi bu sefer de hanımlara özel bir mekan yapmak istiyoruz. Üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Pazar Pazarının yerine yaptığımız Kent Meydanında bulunan binayı özel sektöre kiraya vermek yerine hanımlarımızın hizmetine sunacağız. Milletimizin malını, milletimizin hizmetine sunacağız.” dedi.


GELİRLER ARTTI, MALİYETLER DÜŞTÜ


Göreve geldiği günden bu yana Sincan Belediyesi’ni her alanda daha ileriye taşıyan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, 4 yılın performans analizini de hanımlarla paylaştı. Borç durumunun 2009 yılında 44 milyon olduğunu belirten Başkan Tuna, bu rakamın 2012 yılı itibariyle 24 milyona kadar düştüğünün altını çizdi.  Gelirleri de her geçen yıl artırarak Sincan geleceğine yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan Tuna; “ Gelirlerimiz 2009 yılında 61 milyonken 2012 yılı itibariyle 111 milyona ulaştı. Neredeyse 4 yılda iki katı gelire ulaştık. İlçemizin geleceği için de yatırım yapmaya çalışmaya devam ediyoruz. Yatırım harcamalarımız 2009 yılında 12 milyonken 2012 yılında 53 milyona ulaştı. Belediyemiz tarihinde en büyük araziye bizim dönemimizde ulaştı.” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

08.05.2024

  • İMSAK 03:54
  • GÜNEŞ 05:33
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:30
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı