KAHRAMAKAZAN´LI YENİ KİMLİKLER VERİLMEYE BAŞLANDI

KAHRAMAKAZAN´LI YENİ KİMLİKLER VERİLMEYE BAŞLANDI

Ankara´nın Kazan ilçesinin isminin Kahramankazan olarak değiştirilmesinin ardından vatandaşlar nüfus müdürlüğüne akın etti. Nüfus Cüzdanını, Kahramankazan olarak değiştirmek isteyenlerin heyecanına Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk´te ort

15 Temmuz Gecesi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin ardından Kazanlıların gösterdiği kahramanlık nedeniyle TBMM´de grubu bulunan tüm siyasi partilerin ortak önerisiyle Kazan´a “Kahramanlık” ünvanı verildi. Kahramanlık ünvanının ardından resmi kurumlarda işlemlerini Kahramankazan olarak yapmaya başladı. Nüfus cüzdanlarının ilçe bölümünde  Kahramankazan yazılmasını isteyen vatandaşlar ilçe nüfus müdürlüğüne akın  etti. Günün ilk saati ile birlikte nüfus müdürlüğünün önünde uzun kuyruklar oluşturanlar, Kahramankazanlı nüfus cüzdanlarını almak için sabırla sıralarının kendilerine gelmesini bekledi. Nüfus Müdürlüğü´nü ziyaret eden Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk´te nüfus cüzdanlarını değiştirerek Kahramankazanlı yeni nüfus cüzdanlarını aldılar.  

Çipli kimlik kartlarını beklemek istemediler

Türkiye´de ilk olarak Kırıkkale, Rize, Artvin ve Trabzon´da pilot uygulamasına başlanılan yeni çipli kartların 2017 yılının ortalarında da Türkiye genelinde uygulanması bekleniyor. Ancak vatandaşlar o günü beklemeden ilçe bölümünde yazan Kazan kelimesi yerini Kahramankazan olarak değiştirmek istedi. Nüfus müdürlüğü yetkilileri,  Kahramankazan´ın sisteme eklenmesinin ardından İlk gün nüfus cüzdanını değiştirenlerin sayısının 2 saat içerisinde yüzü geçtiğini ifade ettiler. 

Yetkililer ayrıca yanında fotoğrafı olmayan veya fotoğrafını güncellemek isteyenler için nüfus müdürlüğünde İçişleri Bakanlığı´nın anlaştığı özel bir şirket tarafından konulan fotomatik kabininden isteyen vatandaşlarında 10 TL karşılığında bu hizmetten faydalanabileceklerini belirttiler. 

Kahramanlık ünvanını 81 İl 957 ilçe adına aldık

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk “Tüm kazan halkında tatlı bir telaş, tatlı bir heyecan yaşanmakta. Kimi pasaportunu değiştiriyor kimi ehliyetini değiştiriyor kimi kimliğini değiştiriyor. Tabelacılar çok sevinçli ve mutlu. Her zaman söylüyoruz, Kahramankazan halkı olarak biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz. 15 Temmuzda bunu gösterdik. Bize verilen Kahramanlık ünvanını, 81 il adına, 957 ilçe adına, ülkemiz ve milletimiz adına aldığımız bir unvan olduğu bilincinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Allah bir daha kanlı ve acımasız 15 Temmuz geceleri göstermesin milletimize. 15 Temmuz´da bu ülkenin bu milletinin feraseti ve basiretiyle çıplak elle neler başarabileceğini, en modern silahlar da olsa Türk milletinin vatanı uğruna yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını tüm dünyaya gösterdi. Önemli olan bunu unutmamak ve unutturmamak ve gelecek kuşaklara 15 Temmuzu hatırlatmak. Önümüzdeki yıl cipli kart alacak olmamıza rağmen Kahramankazan halkı heyecanlı. Bende kahraman ünvanlı bir nüfus cüzdanı taşımak istedim, o yüzden eşim ve çocuklarımla birlikte nüfus müdürlüğünün yolunu tuttuk. Halkımız da Kahramankazan ünvanlı nüfus cüzdanlarını taşımak istedikleri için nüfus müdürlüğüne akın etti. 



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı